Tweep van de week

21 maart 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar Twitter. Ook De Stad Gorinchem heeft heel wat twitterende lezers. Elke week neemt de redactie contact op met één van deze tweeps (iemand die twittert) naar aanleiding van een interessante tweet. Deze week is het de beurt aan de fractie-assistent van SGP Gorinchem, Harro van Heukelum.

@HarrovanH: chef de bureau @megaborn; fractie-assistent ChristenUnie - SGP Gorinchem; vader van 2; donateur SDS (zie www.downsyndroom.nl)

Volle kerk http://is.gd/fBUSgx tijdens #ontdekzondag in #gorinchem.

Vertel eens, wat was er afgelopen zondag te doen bij jou in de kerk?

Onder het thema Kijk Zie Ontdek helpt dit Koningskind (een landelijke vereniging voor christenen met een beperking en allen die bij hen betrokken zijn) kerkelijke gemeenten om mensen met een beperking te betrekken bij het gemeenteleven. Gemeenteleden met en zonder beperking kunnen volwaardig samen optrekken. Juist in de kerk leven mensen in liefde samen. Toch ervaren veel mensen met een beperking dat 'ze er niet bij horen'.

Daarom ook dit jaar weer een Ontdekzondag, zondag 20 maart 2011. Ds. Lucas van der Veen (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Gorinchem, @gkvgorinchem) had als tekst gekozen het bekende gedeelte uit 1 Kor 12: 12 - 27 'vele leden, maar één lichaam'. Naar aanleiding daarvan had de preek als thema: 'we hebben allemaal wat'. Met drie aandachtspunten:

We hebben allemaal wat, de één zegt: ik kan niets! :-( ; We hebben allemaal wat, de ander zegt: ik kan alles! :-) en God zegt: jullie hebben allemaal wat!

In de dienst verder veel aandacht voor kinderen met een beperking. In de liturgie namen juist deze 'koningskinderen' een prominente plaats in. Een verslagje en wat foto's kun je vinden op www.gorinchem.gkv.nl.

Waar gebruik jij twitter voor? Sociale contacten, netwerken of voor de nieuwtjes?

Ik probeer vooral wat meer zinvol gebruik te maken van twitter. Een tweet dat ik onder de douche sta, zul je van mij niet snel aantreffen. Ik probeer wat aandacht te geven aan de kerk (#gkv en #gorinchem), de politiek (#cu en #sgp), verstandelijk gehandicapten (#downsyndroom en #ditkoningskind) en volleybal bij Davo77 in Dalem (www.davo77.nl).

Wat zijn de voordelen van Twitter?

Snel, kort en krachtig. Maar soms ook wat onzinnig.

Nog tips voor de beginnende Twitteraar?

Gewoon beginnen. Regelmatig wat twitteren. En vooral: probeer een zinvolle invulling geven aan je tweets.

Wat is het leukste dat je via Twitter voor elkaar hebt gekregen of hebt ontdekt?

Dit interview. Aandacht voor zaken die ik belangrijk vind.

advertentie
advertentie