Kinderen van basisscholen proberen volop sporten uit

23 maart 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Een grote groep kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van Gorcumse basisscholen probeert ook dit jaar veel verschillende sporten uit. Meer dan 300 kinderen doen binnen het programma Kies voor Hart en Sport mee aan sport kennismakingscursussen.

Kies voor Hart en Sport is een bewegingsprogramma dat ingezet wordt door Gorinchem Beweegt voor de jeugd om een actieve en gezonde leefstijl te stimuleren. Het project Kies voor Hart en Sport vindt dit jaar voor de 8e keer plaats. Onder het motto; 'Sport en bewegen is leuk én nog gezond ook!' maakt dit project kinderen in de groepen 6, 7 en 8 bewust dat er altijd een sport is die ze leuk vinden.

Op de twaalf deelnemende basisscholen zijn na de kerstvakantie 1200 programmaboekjes en inschrijfformulieren uitgedeeld. Hiermee kregen de kinderen de kans om zich in te schrijven voor de sport kennismakingscursussen die vanaf maart tot juni gegeven worden.

Negentien enthousiaste sportaanbieders bieden deze kennismakingscursussen aan en werken mee om dit project tot een succes te maken. Van dansen, karate en judo, korfbal, handbal, tafeltennis, kinderyoga, mountainbiken, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen en zwemmen, tot zelfs jeu de boules, zumba, kempo, kickboksen, waterpolo en zeilen, allemaal geven ze de Gorcumse jeugd een kans om aan hun sport te snuffelen.

advertentie
advertentie