Voorstellingen De Nieuwe Doelen

23 maart 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In zijn vierde avondvullende voorstelling 'Binnen de lijntjes' verkent Ronald Goedemondt het thema conformisme. Dat zou je als cabaretier kunnen doen door het brengen van een lineair en chronologisch verteld betoog met steekhoudende, logische verhalen over herkenbare dingen uit onze maatschappij om uiteindelijk een duidelijk punt te maken. Maar helaas, dat kan Goedemondt niet. Hij springt, huppelt, duikt en pareert zowel fysiek als verbaal door zijn stof met achter hem de blaffende hond die logica heet. Met zijn vorige voorstelling 'Dedication' was Ronald Goedemondt winnaar van Nederlands Hoop 2008, winnaar van de Edison Comedy 2009 en genomineerd voor de Poelifinario 2009.

Donderdag 14 april om 20.15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen

De concentratie testosteron in de man-van-nu is tot een bedenkelijk niveau gedaald. Hij staat met een schort om kant-en-klare vleesvervangers te braden. Hij is klassenmoeder op de school van zijn kind. Hij gebruikt dagcrème met natuurlijke bestanddelen. Plassen doet hij zittend. En hij wacht met klaarkomen totdat zij zegt dat het mag. Mannen zijn zeikwijven geworden. Vertwijfeld en verloren, schiet de moderne man naar de metro-man, de macho, de no-nonsense man, maar weet hij de onbevredigbare, moderne totaalvrouw niet meer aan zich te binden. Arend, Erik en Maarten gaan met de onbevreesdheid van Jeanne D'Arc, de onverzettelijkheid van Aletta Jacobs en de charme van Eva Perron voorop in de zoektocht naar nieuwe mannelijkheid.

Zaterdag 16 april om 20:15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen

Een kind zit altijd overal tussenin. Tussen de kinderen op school. Tussen de ouders thuis. Tussen zichzelf en de laatste modetrends. Tussen speelgoed en wereldnieuws. En tussen de deur met de vingers als zich een motorisch onhandig moment in het jonge leven voordoet. Kortom, een kind zit tussen zoete droom en harde werkelijkheid. Een kind is het beleg en het leven is het broodje. Maar daar is onze Pieter Tiddens. Die begrijpt kinderen. Die neemt het voor ze op. Zoals een consultatiebureau kinderen 'blij' maakt met gezonde spuiten. Pieter verkoopt ze lucht, die nog mooier gebakken is dan de pancakes van de supermarkt.

Zondag 17 april om 15:00 Schouwburg De Nieuwe Doelen.

advertentie
advertentie