Unitas (za) - VVAC 2-1

4 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het kampioenschap hadden de Gorcumers vorige week al uit het hoofd gezet, maar in de strijd om de tweede periode doen ze nog volop mee. Ook een tweede positie in de eindrangschikking behoort nog tot de mogelijkheden, zodat ook via dat achterdeurtje de nacompetitie eventueel bereikt kan worden. Directe concurrent in de strijd om de tweede periode, het Ottolandse VVAC, kwam zaterdag langs op Molenvliet. De ploeg van Peter van Horssen had geen kind aan de bezoekers, die een complete offday hadden. Hans Bos was met twee treffers dé man bij de thuisploeg. Zijn eerste lag er al binnen vijf minuten in en het wachten was op de volgende. Alvorens Bos die afdrukte, moest hij wel toezien dat de Ottolandse gasten via Brian van Hattem (penalty) weer langszij kwamen. Lang liet Bos de bezoekers niet van deze drawstand genieten en binnen de vier minuten bracht hij de Molenvlieters weer op voorsprong (2-1). Na de thee hadden de 'van Horssen boys' verder moeten uitlopen, maar onder andere Mohammed Boukrouche had zaterdagmiddag ditmaal het vizier eens niet op scherp staan. VVAC kon niet meer en Unitas verkoos de laatste 45 minuten te genieten van de eerste warme lentedag van het jaar, zodat er niet meer gescoord werd.