Goba verspeelt kans op Final-four door onnodige nederlaag

4 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In IJmuiden heeft Goba haar kans om bij de Final Four te eindigen verspeelt. Onnodig werd van Akrides verloren, dat zich daardoor veilig stelde voor degradatie. De Gorcumse basketballers hebben nu vier punten achterstand op een plaats bij de eerste vier en met nog slechts drie wedstrijden te spelen lijkt het lot beslecht.

Een slechte start in IJmuiden zorgde in het eerste kwart al voor een onafwendbare nederlaag. De ploeg leed te veel balverlies en een overvloed aan verkeerde passes, terwijl Akrides zich goed in de wedstrijd speelde. Hierdoor ontstond na het eerste kwart al een achterstand van 23-6. Door deze achterstand was de wedstrijd al na 10 minuten gespeeld. Goba pakte daarna nog wel het initiatief en kwam langzaam terug in de wedstrijd door scores van de schutters Ardan Cusell en Bas Gaarthuis. Maar meer dan 7 punten kon Goba niet afknabbelen van de achterstand.

Na de pauze leek de wedstrijd te kantelen toen Goba zijn krachten leek te hebben hervonden, maar Akrides bleef zijn puntjes sprokkelen, waardoor de winst beperkt werd door slecht één punt en het laatste kwart met een 57-48 achterstand werd ingegaan. In de laatste minuten leek Goba zich nog terug te vechten in de wedstrijd, maar toen schutter Ardan Cusell met vijf fouten naar de bank moest vertrekken was het gedaan met de vechtlust van Goba. Ondanks uitblinker Bob de Graaf die met drie driepunters Goba nog mogelijkheden bood, was het feit beslecht en incasseerde Goba een dure nederlaag in IJmuiden met 74-66.

Hierdoor is kans op het behalen van de Final Four vrijwel verspeelt. Aanstaande zondag speelt Goba om 14.00 in de Oosterbliek tegen de Groene Uilen uit Groningen, die nog wel een kans maken op een plaats bij de eerste vier.