Merewadecollege prikt zwerfvuil in de Lingewijk

4 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Leerlingen van het praktijkonderwijs van het Merewadecollege prikken dit jaar zwerfvuil in de Lingewijk. Dit voorjaar zullen ze dat elke maand doen. Daarmee wordt gewerkt aan een schone en leefbare wijk, en tegelijkertijd aan bewustwording bij de leerlingen van de Groen en Grijs groep van het praktijkonderwijs over een schone leefomgeving en wat ze daaraan zelf kunnen doen.

Het Merewadecollege vindt het belangrijk een actieve bijdrage te leveren in de wijk waarin ze gevestigd is. Daarbij krijgen leerlingen ook meer beeld bij het belang van een schone leefomgeving. Daarom is op de locatie op de De Vries Robbéweg een zwerfvuilcoördinator aangesteld die met groepen jongeren op en rond school zorgt dat het netjes blijft. Ook werken ze mee aan projecten buiten de school zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van de Stadswallen en gaan ze binnenkort wilgen knotten in Gorinchem.

Samen met docenten, een medewerker van Reinigingsdienst Waardlanden en wijkcoördinator Nicole Colijn gaan 10 leerlingen van de Groen en Grijs groep van het Merewadecollege zich in april, mei en juni vol overgave op het zwerfvuil storten. Deze leerlingen bereiden zich voor op werken bij de groenvoorziening of de reinigingsdienst. Wijkbeheer van de gemeente regelt professionele attributen en kleding. De scholieren zijn goed te herkennen aan hun oranje hesjes. Dienstencentrum De Bogerd verzorgt na alle gedane arbeid iets te drinken.

advertentie
advertentie