Dorpsberaad nu ook in Schelluinen

6 april 2011 om 00:00 Nieuws

SCHELLUINEN - In navolging van Dorpsberaad Noordeloos start de gemeente Giessenlanden nu ook in Schelluinen met een Dorpsberaad. De gemeente wil inwoners van Schelluinen meer betrekken bij gemeentelijke werkzaamheden en inwoners zelf laten aangeven wat past bij hun eigen dorp. Dorpsberaad Schelluinen zal onder andere een schakel vormen tussen de gemeente en de inwoners van Schelluinen.

Burgemeester Els Boot en wethouder Jan de Groot leggen uit dat de gemeente Giessenlanden het kerngerichte beleid verder willen uitvoeren. ,,We hebben in Noordeloos ervaren dat er in de dorpen zelf veel denkkracht is. Zij kennen hun omgeving tenslotte het beste," legt Els Boot uit. ,,Het Dorpsberaad kan geen woeste plannen uitvoeren, maar wel initiatieven nemen. Wij willen dan wel faciliteren. Op den duur zou je kunnen denken aan beperkt zelfbestuur, met bevoegdheid over budgetten, maar zo ver zijn we nog niet."

Voor het Dorpsberaad Schelluinen is de gemeente nu op zoek naar enthousiaste inwoners van Schelluinen. Iedereen die zich betrokken voelt bij Schelluinen en het leuk en interessant vindt om mee te denken over ontwikkelingen in en voor Schelluinen, wordt van harte uitgenodigd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen voor 16 april een e-mail sturen aan Petra Kohrt, beleidsmedewerker kerngericht werken (p.kohrt@giessenlanden.nl). Het vermelden van naam, adres, leeftijd is voldoende om de interesse voor deelname kenbaar te maken. Voor meer informatie kunnen inwoners elke maandag en donderdag contact met Petra Kohrt opnemen via tel. 0183-58 14 80. Iedereen die interesse toont, wordt uiterlijk begin mei geïnformeerd over het vervolg.

advertentie
advertentie