Inwoners gevraagd om symbolen te maken voor de Vesting3hoekdagen

6 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tijdens de vesting3hoekdagen op 21 en 22 mei 2011 vinden allerlei bijzondere evenementen plaats die een relatie leggen tussen verleden en heden. De meeste daarvan komen tot stand in samenwerking met inwoners en andere vrijwilligers. Eén daarvan is de culturele route waar bewoners ook onderdeel vanuit kunt maken. Door een eigen raamwerk te maken met een zelfbedacht eigentijds symbool.

Een symbool is een betekenisdrager. De betekenis van een symbool berust meestal op afspraken die de gebruikers van het symbool ooit hebben gemaakt. In een tijd waarin het grootste deel van de bevolking niet kon lezen of schrijven was het van belang om bijvoorbeeld een eigendom duidelijk te maken: het brandmerken van vee, het merken van grenspalen, etc. Dit gebeurde met eenvoudige, goed herkenbare tekens. Ook nu nog komen symbolen op allerlei plaatsen terug. Denk bijvoorbeeld aan logo's, reclameborden, de gebruiksaanwijzing van apparaten of verkeersborden.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Joke van der Nat van Cultuur op Maat via info@cultuuropmaat.nl of 06-235 420 74. Alle deelnemers krijgen een houten raamwerk van 1 x 1 meter. In dit raamwerk moet een 'glas in lood'-voorstelling gemaakt worden. Dit mag van allerhande materialen, het hoeft dus niet van glas te zijn. In deze voorstelling moet ook een symbool verwerkt worden. Dit symbool moet passen binnen de huidige tijdsgeest.

De raamwerken moeten uiterlijk woensdag 13 mei weer ingeleverd worden. Ze worden tentoongesteld langs een culturele route die te zien is tijdens de Vesting3hoekdagen op 21 en 22 mei.

advertentie
advertentie