Toltheater presenteert 'supercool' toneelstuk

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Toltheater, bestaande uit acteurs en actrices met een handicap, geeft deze maand diverse optredens in het Tolhuis aan de Molenstraat te Gorinchem. De spelers kruipen in de huid van disco'ers en punkers uit de jaren '80 die de confrontaties met elkaar aangaan.

Het toneelstuk, wat met een enorme dosis humor ten tonele wordt gebracht, is geschreven door Syndion's medewerkers Glenn Vergoossen en Corine Fortuijn. De rode draad in het verhaal vormen twee groepen uit de jaren tachtig: de disco'ers in hun plooibroeken en de punkers met een hanenkam. In dit anderhalf uur durende verhaal zijn er regelmatig confrontaties tussen de leiders van de beide groepen Flash en Spyke die zichzelf vooral 'cool, cool, supercool' vinden.

Als enkele punkers zien dat hun leider Spyke stiekem verliefd is op een nerd bedenken ze een gemeen plan: ze vertellen Spyke dat ze Flash, de leider van de disco'ers, hebben zien zoenen met de nerd. Het verhaal komt tot een climax als de bendeleiders met elkaar in gevecht raken. De leden van beide groepen blijven geschokt achter en beseffen dat uiterlijke verschillen geen reden zijn om elkaar zo te haten. Het verhaal eindigt met een huwelijk tussen een punker en een disco'er. De laatste scène van het stuk is een gezamenlijke dans op het populaire nummer uit de jaren tachtig 'life is life', waarmee de uiterlijke verschillen definitief uitgeveegd worden en iedereen vrolijk is en gerespecteerd wordt.

Voor dit verrassende toneelstuk, waar alle acteurs met hun persoonlijke kwaliteiten schitterend tot hun recht komen, zijn nog beperkt kaarten verkrijgbaar. De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 8 april om 20.00 uur, zaterdag 9 april om 15.00 en 20.00 uur, vrijdag 15 april om 20.00 uur en zaterdag 16 april om 15.00 en 20.00 uur. Voor vragen over reserveringen: Joke de Goeij, tel 0183-633 067 of via email j.degoeij@syndion.nl.

Syndion is een zorgaanbieder die mensen met een handicap wil ondersteunen zodat zij op hun eigen manier kunnen deelnemen aan de samenleving en zelf keuzes kunnen maken. Omdat mensen en hun wensen en behoeften verschillend zijn, wil Syndion die ondersteuning op vele manieren bieden. De vraag van de cliënt is bepalend voor het aanbod van Syndion. Syndion biedt ondersteuning bij wonen, scholing en dagbesteding in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, in de Drechtsteden en in het Land van Heusden en Altena.

Kijk ook op www.syndion.nl.

advertentie
advertentie