Finale Rockslag

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De finale van Rockslag vindt zaterdag 16 april plaats in 't Huys van Breughel in Gorinchem. En wát voor finale: vijf totaal verschillende rockbands zijn er helemaal klaar voor om de hoofdprijs, een optreden op Wantijpop, in de wacht te slepen. Dat wordt een pittige klus voor de vakjury.

Met een swingende mix van pop, funk, disco en rock zal de Hardinxveldse band Refection deze avond voornamelijk dansbare muziek ter gehore brengen. Enkele invloeden: Jamiroquai en Stevie Wonder.

Snel en in your face: de Haagse punkrockband Fexet heeft weer een heel andere strategie om de jury te imponeren. Met een sound beïnvloed door Blink 182 en NOFX hebben zij al verscheidene clubs en festivals onveilig gemaakt.

One Night Band heeft een missie: méér vuige rock 'n roll de wereld in brengen. En dat laten deze Dordtenaren horen ook. Hun rauwe riffs à la Wolfmother en Them Crooked Vultures vielen al in de smaak tijdens de Bibelot Band Boost.

Bij TerRa ligt het fundament in de stonerrock. De combinatie van de zware, trage riffs, wereldmuziekinvloeden en de krachtige stem van de zangeres zorgen voor een geheel eigen geluid.

RAISE heeft weer een totaal andere stijl. Rock 'n hop, oftewel een mix van rock en rap, beïnvloed door punk, blues en reggaeton. De jongens hebben één doel: met hun pakkende beats en teksten het publiek helemaal uit hun dak te laten gaan.

Zaterdag 16 april gaan om 20:00 uur de deuren van 't Huys van Breughel open. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar voor vijf euro. De eerste band, die door loting op het laatste moment wordt bepaald, begint om 21:00. De juryvoorzitter zal om 01:00 de uiteindelijke winnaar bekend maken. De winnaar treedt in juni op tijdens het Duveltjesrock Festival in Gorinchem en het Wantijfestival in Dordrecht.

Voor meer informatie: www.rockslag.nl.

advertentie
advertentie