Camperterrein Buiten de Waterpoort

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Op een mooie plek aan de Merwede wordt woensdag 13 april een nieuw camperterrein geopend in Gorinchem. In totaal 8 camperplekken komen er op het terrein van Watersportvereniging De Merwede Buiten de Waterpoort.

Een camperplek is een plaats waar een camper kort kan staan, maximaal drie aaneengesloten nachten. Bedoeld om verder te trekken of kort de omgeving te verkennen. Het is nadrukkelijk geen campingplaats waar mensen zich voor weken installeren. De plekken hebben stroom- en watervoorzieningen die toegesneden zijn op campers en bij Watersportvereniging De Merwede zijn douche- en wasfaciliteiten.

De vraag naar camperplekken in Gorinchem en de regio is groot. Er waren tot voor kort twee plekken op het openbare parkeerterrein. Echter vanwege het ontbreken van faciliteiten boden deze plaatsen niet de kwaliteit die de gemeente graag aan de bezoekers wilde bieden. Nu worden er dus acht camperplekken gerealiseerd, met de mogelijk om in de toekomst uit te breiden.

De heer Haasnoot van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) is erg gelukkig met de nieuwe camperlocatie: ,,Camperplaatsen zijn schaars in Nederland, er zijn er slechts 550. Dit in tegenstelling tot andere landen in bijvoorbeeld Europa, waar ze zich ervan bewust zijn dat de camper steeds populairder wordt. Zeker met de aankomende grijze golf. Deze plek wordt zeer zeker populair! Het is de mooiste plek in de omgeving: prachtig gelegen aan de Merwede, maar de binnenstad op loopafstand. Ideaal voor mensen die met een camper op pad zijn.''

advertentie
advertentie