Filmcontest 'Hoe beleef jij je weekend'

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - Om te weten te komen wat jongeren ondernemen in het weekend organiseert de gemeente Giessenlanden de filmcontest 'Hoe beleef jij je weekend' voor jongeren tussen 12 en 23 jaar. Met hun weekendfilmpje maken zij kans op een iPod of een minicamcorder. Tijdens een promotour deze maand geven de jongerenwerkers van Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland uitleg over de filmcontest. Jongeren kunnen dan ook deelnemen aan verschillende (sportieve) activiteiten. Ook wordt de jeugd die langs komt allerlei relevante informatie meegegeven.

De filmcontest is een initiatief van de gemeente Giessenlanden en wordt uitgevoerd door Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland in samenwerking met Stichting de Halte. ,,We willen veel doen voor en met jongeren, maar wat 'in' is, is voortdurend aan verandering onderhevig. Om er nu achter te komen wat zij vinden, wat hen drijft of wat hen bezig houdt, hebben we deze filmcontest bedacht. De jeugd kan het dan op een leuke manier zelf laten zien," legt wethouder Harmen Akkerman uit. De verkregen informatie kan de gemeente gebruiken voor jeugd- en jongerenbeleid.

Jongeren van 12-23 jaar in Giessenlanden hebben inmiddels een flyer 'Hoe beleef jij je weekend?' in de brievenbus ontvangen. Tijdens een promotour in april geven de jongerenwerkers van Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland uitleg over de filmcontest. Alle dorpen in Giessenlanden worden tijdens deze promotour bezocht. In en rond de informatie- en sportbus kunnen jongeren deelnemen aan verschillende (sportieve) activiteiten. Ook wordt de jeugd die langs komt geïnformeerd.

Prijsuitreiking

De filmcontest wordt in verband met het 25-jarig jubileum van gemeente Giessenlanden extra feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking. De winnaars in de leeftijdscategorieën 12-16 jaar en 17-23 jaar worden dan bekend gemaakt door wethouder Harmen Akkerman.

Op www.jongingiessenlanden.nl zijn alle ingezonden weekendfilmpjes te vinden. Ook is hier meer informatie te vinden over de filmcontest. Onder andere de regels voor deelname, een voorbeeldfilmpje, informatie over de promotour enzovoort.

advertentie
advertentie