Arkel gaat op de schop

7 april 2011 om 00:00 Nieuws

ARKEL - Na lang beraad gaan de nieuwbouw werkzaamheden in Arkel binnenkort beginnen. In mei start de sloop van de winkels op het Raadhuisplein om plaats te maken voor nieuwbouw en een nieuw plein. Eind mei gaat de eerste paal van het voorzieningencentrum Zwanenborg de grond in.

In de omgeving van Odina komen 67 nieuwe huur- en koopwoningen. De bouw moet medio 2014 beginnen. Het zogenoemde beeldplan IV en het subsidiebeleid worden nu in de gemeenteraad behandeld. De twee agendapunten hebben wel met elkaar te maken. Met de nieuwbouw in Arkel wordt voor zalencentrum Odina namelijk een alternatief gezocht. Op die plaats komt een parkje, zodat de wijk wat groener wordt.

De gemeenteraad moet voor Odina een keuze maken uit twee opties: een kleiner, maar wel multifunctioneel centrum gekoppeld aan sporthal de Lingehal zodat alle functies behouden blijven, of een kleiner centrum op Plein 983.

Wethouder Jan de Groot wil de sloop van het huidige Odina uitstellen tot de nieuwe woningen klaar zijn. Dat geeft wel enige tijdsdruk.

advertentie
advertentie