Samenwerking op steunpunt De Banne

12 april 2011 om 00:00 Algemeen

Miljoeneninvestering De Banne op tracé A27

GORINCHEM - Rijkswaterstaat en provincie openden vrijdag het vernieuwde servicepunt De Banne in de oksel van de rijkswegen A27 en A15. Het hele terrein is nieuw ingericht met onder andere een nieuwe grotere zoutopslag, een modern kantoor en er komen nog meer loodsen met materieel. De totale investering bedraagt zo’n 3.5 miljoen euro. Maar op deze plek komt over enkele jaren het nieuwe tracé van de A27 richting nieuwe Merwedebrug, die westelijk van de huidige is gepland. Er zal op De Banne waarschijnlijk geen steen overeind blijven staan. Geen van de aanwezigen heeft daar kennelijk rekening mee gehouden.

,,Samenwerking bij wegbeheerders, dat kán dus. De ‘doeners’ van Rijkswaterstaat en provincie laten dat hier al dagelijks zien. De ‘denkers’ volgen hun voorbeeld. De meerwaarde daarvan is niet in geld uit te drukken, maar wel in service voor de weggebruikers.”

Gedeputeerde Asje van Dijk van de provincie Zuid Holland sprak lovende woorden bij de feestelijke opening van het vernieuwde servicepunt De Banne in de oksel van de rijkswegen A27 en A15. Het hele terrein is zo’n beetje vernieuwd, er staat een nieuwe grote zoutopslag, een modern kantoor, meer parkeerplaatsen en er komen nog meer loodsen voor opslag van materieel. De totale investering bedraagt zo’n 3.5 miljoen euro. Reden temeer om deze gebeurtenis te vieren.

Op de stralende vrijdagochtend ontstond er een complete reünie met mensen van zowel Rijkswaterstaat als van Provincie Zuid Holland, district Landelijk Gebied en dienst Beheer Infrastructuur. Voorheen zorgde ieder voor z’n eigen wegen. Maar de afgelopen strengere en vooral besneeuwde winters hebben het nut van samenwerking goed bewezen. Als het glad is wordt er massaal gestrooid, en na een vorstperiode zijn vele reparaties aan de wegen noodzakelijk.

Districtshoofd Gerbrand Boonstra van Rijkswaterstaat Zuid Holland beet met een korte toespraak de spits af. ,,De weginspecteurs zitten hier bij elkaar. We werken samen op gebied van gladheidbestrijding, incidentmanagement en afstemming van werkzaamheden. Dit is het vierde steunpunt in de provincie, na Numansdorp, Hellevoetsluis en Leiden, op een goede locatie. Bij Delfgaauw komt tenslotte een vijfde. Sinds februari houdt het wegendistrict Zuid Hollandse Waarden hier kantoor. Daar zijn we erg blij mee. Maar we zijn nog niet klaar. In de tweede fase wordt nog een aantal loodsen gebouwd voor gezamenlijk beheer en onderhoud aan wegen.”

Ambulance

Hoofd District Landelijk Gebied Theo Gorissen van de provincie toonde zich eveneens verheugd en wil hier graag ook muskusrattenbestrijding en de ambulancepost vestigen. Maar die plannen zitten nog in de pen. Directeur Ineke van der Hee, HID Rijkswaterstaat, prees de flexibiliteit en snelheid waarmee dit alles tot stand is gekomen. ,,Met name voor de weggebruikers is dit een aanzienlijke verbetering en kunnen we de service hoog houden en zo nodig verbeteren.”

Foto: Op feestelijke wijze werd het vernieuwde servicepunt De Banne vorige week geopend.

advertentie
advertentie