Zomerschool voor Ouderen

28 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Stichting Arkelstad organiseert dit jaar voor de derde keer de Zomerschool voor Ouderen. In de week van 25 tot en met 29 juli staat het buurthuis de Haarhorst in het teken van de Zomerschool voor Ouderen.

De werkgroep heeft voor deze zomer een nog uitgebreider programma georganiseerd. Voor vele ouderen is deze week een welkome in- of ontspanning in de zomermaanden. Dit is de kans iets nieuws te doen.

Het programma ziet er als volgt uit. Maandag: Foto-analyse, kennismaking bridgen (vier bijeenkomsten), schilderen (vijf lessen), frankrijkkunde, dansmiddag, mandala maken en handvaardigheid onder andere een houten garenklos maken. Dinsdag: vervolg uitleg bridgen, schilderen, fietstocht, fotoboeken maken, wijnproeven, Jeu de Boules. Woensdag: vervolg kennismaking bridge, schilderen, computerles beginners, fietsexcursie Arkel, koersballen, bloemstuk maken. Donderdag: schilderen, zonnebloem maken, mediawijsprogramma bibliotheek, boottocht, bridge drive. Vrijdag: vervolg uitleg bridge, schilderen, groente- en fruitsnijkunst, hoefijzers decoreren, kookgroep, gezamenlijke lunch. Dit jaar zijn de kosten van de activiteiten hetzelfde als vorig jaar.

Van de Zomerschool 2011 wordt ook weer een film gemaakt door de cineast Martin Pel. Op 3 mei liggen de programmaboekjes in de Rozenobel, Bogerd, Elzenhof, Haarhorst, Gemeentehuis, Bibliotheek, VVV kantoor, Wonen Leren Zorg, Plusmarkt in Gorinchem-Oost enzovoort. Opgeven en betalen, via een eenmalige machtiging, kan vanaf 3 mei bij de Rozenobel, Dukatenplein 2, 4205 GE Gorinchem tel. 0183 628535 van 9.00 tot 12.00 uur of op afspraak.

Info: www.stichtingarkelstad.nl lieneke@stichtingarkelstad.nl

advertentie
advertentie