Groen licht voor uitwerking Visie 2030

28 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De gemeenteraden van Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Nieuw-Lekkerland en Zederik zijn akkoord gegaan met de startnotitie voor de gezamenlijke toekomstvisie: Visie 2030. Dit betekent dat de gemeenten in de regio Alblasserwaard Vijfheerenlanden de handen ineen slaan om te komen tot een breed gedragen visie. Deze visie moet de gemeenten ondersteunen bij het maken van keuzes die van belang zijn voor de toekomst van de afzonderlijke gemeenten en de regio als geheel. Enkele belangrijke thema's zijn: de wijziging van de bevolkingssamenstelling, de relatie stad-platteland, de veranderingen in de economische structuur, klimaatverandering, schaarste en individualisering.

Het akkoord gaan van de gemeenteraden is meteen ook het startsein voor de ontwikkeling van de Visie 2030. Dat wordt gedaan in nauwe samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties en ondernemers, waaronder: het openbaar en christelijk onderwijs, het gebiedsplatform, de Rabobank, regionale woningcorporaties, Rivas Zorggroep, het Waterschap Rivierenland en de Kamer van Koophandel. De Visie 2030 wordt ontwikkeld onder leiding van de burgemeesters Els Boot (gemeente Giessenlanden), Dirk van der Borg (Graafstroom) en Victor Molkenboer (Leerdam).

Om te zorgen voor een breed gedragen visie zal ook een bredere groep vertegenwoordigers uit de samenleving worden betrokken. Om alle ideeën en inzichten te verzamelen wordt hiervoor op 21 juni een conferentie georganiseerd. Er worden die middag onder andere diverse parallelsessies gehouden waarin de vertegenwoordigers per thema ideeën kunnen aanleveren en kunnen meedenken.

Omdat de toekomstvisie alle inwoners uit de Alblasserwaard Vijfheerenlanden aangaat, krijgt iedereen die in de Alblasserwaard Vijfheerenlanden woont, de mogelijkheid om mee te discussiëren en ideeën aanleveren via social media zoals Twitter en Linked-in. Iedereen die wil meedenken of op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen, kan volger worden op www.twitter.com/visie2030 en/of zich aanmelden voor de Linked-in-groep Visie2030. Meer informatie over de Visie 2030 is ook te vinden op: www.alblasserwaardvijfheerenlanden.nl

advertentie
advertentie