Balletstudio Marina Bykova duikt in wondere wereld van verhalen

5 mei 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De leerlingen van Balletstudio Marina Bykova geven op zondag 15 mei een wervelende jaaruitvoering in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Bezoekers kunnen niet alleen genieten van dans, maar ook van korte filosofische en humoristische verhalen.

Dansdocente en choreografe Marina Bykova liet zich inspireren door een uitspraak van de Amerikaanse dichteres Muriel Rukeyser: 'Het universum is gemaakt uit verhalen, niet van atomen.' ,,Een verhaal verbindt mensen met elkaar. Het haalt de banden aan en het helpt ons om alles wat we hebben meegemaakt beter te verwerken,'' legt Bykova haar keuze uit. De verhalen die als een rode lijn door de voorstelling lopen, zijn kort en niet zwaar op de hand, benadrukt ze. ,,Het wordt bovenal een energieke, gevarieerde show waar de leerlingen laten zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben.'' Bykova geeft wekelijks les in Gorinchem en Sleeuwijk aan elf groepen in de leeftijd van 4 tot 21 jaar. Allen hebben de afgelopen maanden een dans ingestudeerd voor de theatershow 'Een verhaal tussendoor'.

* De voorstelling begint zondag 15 mei om 19.00 uur. Kaarten zijn te reserveren bij Marina Bykova via tel.: 0183-664580 / 06-47578856. Of vanaf 18.15 uur aan de kassa bij De Nieuwe doelen. Volwassenen:12,00 euro. Kinderen tot 12 jaar 10,00 euro. Meer informatie is te vinden op www.marinabykova.nl

advertentie
advertentie