De Dag van de Lach

6 mei 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Schouwburg De Nieuwe Doelen viert het slot van het 50-jarig jubileum met 'De Dag van de Lach 2011'. Een heuse theatermarathon van 12 uur, met een variëteit aan optredens waaruit blijkt, dat Nederland uit zijn voegen barst van het talent op gebied van cabaret, kleinkunst en muziektheater. Deze melange van genres, verpakt in één lange voorstelling, biedt de kans de vele geuren, kleuren en smaken van deze humorvolle theatervorm te leren kennen. Dat wordt smullen voor de echte liefhebber en een aangename kennismaking voor het nieuwsgierige theaterpubliek.

De theatermarathon bestaat uit een unieke verzameling optredens. Nog niet alle namen worden prijsgegeven die gedurende de marathon te zien zijn, maar zo maar een aantal klinkende namen zijn onder meer: improcabaretgroep Op Sterk Water, Schudden, recent genomineerd voor de cabaretprijs de Poelifinario voor hun voorstelling 'Noorderzon'. Maar ook Roue Verveer, Arie Koomen, Ernesto & Marcelino en uit de Comedy Train-stal van Jan Jaap van der Wal: Stefan Pop en Emilie Guzman. Kortom de bezoekers kunnen rekenen op een fraaie mix van aanstormend cabarettalent, prijswinnaars, muzikale kleinkunstenaars, gevestigde namen en verrassingen!

De 'Dag van de Lach 2011' van 12.00 tot 24.00 uur, is een vervolg op de zeer geslaagde 'Nacht van de Lach' in 2007. Nu dus met nog meer artiesten en een nog grotere diversiteit aan genres. Mis de feestelijke afsluiting van het jubileum theaterseizoen 2010/2011 niet. De presentatie van De Dag van de Lach is in handen van Onno Innemee en Rene van Meurs.

De theatermarathon bestaat uit optredens van ongeveer 25 minuten. Na elke drie optredens is er gelegenheid om de benen te strekken en na te praten onder het genot van een hapje en een drankje in de foyer (inbegrepen). Tussen 18.00 uur en 19.30 uur is er een pauze waarin op eigen gelegenheid en eigen kosten in en rond Schouwburg De Nieuwe Doelen een warme maaltijd kan worden genuttigd. Hiervoor is een aparte dinervoucher te reserveren, die de mogelijkheid biedt van een uitgebreid buffet een maaltijd samen te stellen.

advertentie
advertentie