Kwartje valt de goede kant op voor Herovina: 2-3

7 mei 2011 om 00:00 Nieuws

VUREN - Een échte derby op Sportpark Vuren. Er stond voor zowel Herovina als Vuren veel op het spel. De thuisploeg vecht voor lijfsbehoud terwijl de bezoekers nog een gooi naar het kampioenschap kunnen doen. Doelman Wilco de Leeuw sleepte Herovina er in de slotfase doorheen: 2-3.

De talrijk aanwezige toeschouwers werden vooral voor rust en in de laatste dertig minuten van de tweede helft op hun wenken bediend. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier een aantal prima mogelijkheden. Zo waren Kevin Meerens en Albert van Zandwijk dicht bij de openingstreffer. Herovina opende echter de score. Na 22 minuten bereikte een vrije trap van Roland den Dool de vrijstaande Frank Clements die met een diagonaal schot doelman Anton Hakvoort kansloos liet. Vijf minuten voor rust kwamen de Vurenaren op gelijke hoogte toen Kevin Meerens door Jesse van Ekeren de diepte werd ingestuurd en de 1-1 aantekende. Volgens Vuren-trainer Peter de Vaal een verdiende tussenstand: ,,Wij hadden zeker voor rust de betere kansen, maar waren zoals het hele seizoen al slordig in de afwerking. Ik vond ons zeker gelijkwaardig", aldus de Dordtenaar. Na de kantwisseling lieten beide ploegen het tot dan toe boeiende duel voor wat het was. Pas toen Den Dool na een uur voetbal een corner van Jeffrey van der Meijden verzilverde bloeide de derby weer op. Een kwartier voor tijd leek de beslissing te vallen. Invaller Remon Prijs stond met zijn eerste balcontact aan de basis van misschien wel de fraaiste aanval van de middag. Hij bediende Frank Clements die op zijn beurt in een vloeiende beweging Rémon Steenbruggen de niet te missen kans op 1-3 gaf. Vuren wenste echter niet te capituleren en perste het laatste beetje lucht uit de longen. Eerst testte Bart Muilenburg de vuisten van de uitstekend keepende Wilco de Leeuw. Even daarna, met nog vijf minuten op de klok, viel de aansluitingstreffer alsnog. Via Muilenburg belandde de bal voor de voeten van Van Ekeren die met een droge knal voor de 2-3 zorgde. Meer zat er voor de thuisploeg niet meer in. Mede door goed keeperswerk van De Leeuw die zijn ploeg er in de slotminuten doorheen sleepte. ,,Een gelukkige uitslag", vond Hans Richters na afloop. ,,Je weet dat derby's altijd iets weg hebben van een tombola waarin de gelukkigste vaak wint.'' Hij zag naaste concurrent Ameide eveneens winnen zodat pas op de laatste speeldag de beslissing valt. Datzelfde geldt voor Vuren. Haaften behaalde een gelijkspel en staat zodoende op evenveel punten.