Lingehaven weer bomvol muziek

28 april 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Lingehaven in Gorinchem is vrijdag 9 en zaterdag 10 september dé locatie voor muziekliefhebbers. Tijdens het twee dagen durende Lingehavenconcert laten beroeps en amateurorkesten aan het grote publiek zien wat ze in huis hebben. De Marinierskapel, Jandino Aspiraat, Lavina Meijer, het Orkest der Lage Landen en tal van amateurorkesten treden op tijdens de bijzondere evenement dat op en rond de Lingehaven wordt gehouden.

De Marinierskapel trapt vrijdagmiddag om 13.30 uur af met een muzikale show voor de basisschoolleerlingen van Gorinchem. Samen met de Rotterdams showmaster Jandino Asporaat en de kinderen gaan zij er een feestje van maken. Van stil zitten is dan ook geen sprake tijdens dit concert. De leerlingen hebben een actieve rol: meezingen, reageren en bewegen moet!

's Avonds staat wederom de Marinierskapel op het podium. Dit maal met een concert genaamd 'Gorinchem meets Korea'. Soliste is dan harpiste Lavina Meijer. Dit concert van het harmonieorkest bestaande uit 54 beroepsmusici begint om 20.30 uur.

Op zaterdag maken diverse amateurorkesten uit de regio hun opwachting. Vanaf 12.30 uur geven diverse orkesten en koren een optreden van drie kwartier. Hoe ze het doen en wat ze gaan doen? Daar is elke groep vrij in, maar zij moeten zich hierin laten inspireren door de omgeving rond de Lingehaven.

Tenslotte wordt het evenement op zaterdagavond afgesloten met een uniek concert van het Orkest der Lage Landen. &4 spelers, 3 solisten en een 180 mensen tellend koor zorgen voor een beleving die niet snel vergeten zal worden. Tijdens het optreden wordt bovendien een spectaculaire lasershow getoond.

advertentie
advertentie