Tweep van de week

28 juni 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar twitter. Ook De Stad Gorinchem heeft heel wat twitterende lezers. Elke week neemt de redactie contact op met één van deze tweeps (iemand die twittert) naar aanleiding van een interessante tweet. Deze week is het de beurt aan Rob Bruntink, Hoofdredacteur van Pallium, een vakblad over palliatieve zorg en vrijwuilliger bij Hospice-VTZ in Gorinchem.

@Robsleerda: Bewoners kiezen zelf voor kunst aan de muur; #Artotheek Gorinchem steunt #Hospice-VTZ Gorinchem, http://t.co/TtbnbMX

1. Vertel eens, waarom heb je dit bericht ge-retweet?

Ik vond het een mooi positief bericht; zowel voor de Artotheek als de (tijdelijke) bewoners van Hospice-VTZ. Ik ben vrijwilliger bij Hospice-VTZ; ik maak hun nieuwsbrief en maak ook regelmatig teksten voor hun website. Dit was zo’n bericht. Door het te tweeten (vanaf mijn ene account) kan ik het onder de aandacht brengen van mensen die ik normaal niet makkelijk zou bereiken.

2. Welke rol speelt twitter in jouw werkzaamheden?

Het is een dagelijkse bezigheid, zowel voor mijn eigen account (@robsleerda) als het account van tijdschrift Pallium (@PalliumNL), een vakblad over palliatieve zorg waarvan ik hoofdredacteur ben. Het biedt een mooie variatie in het werk, naast teksten schrijven voor tijdschriften of boeken. Het levert me ook wat op: Ik heb er mensen door leren kennen en opdrachten door gekregen.

3. Wat zijn volgens jou de voordelen van Twitter?

Snel, kort, interactief en laagdrempelig. Ik volg bijvoorbeeld dj Tiesto en Moby. Zonder Twitter zou ik geen inzicht hebben gekregen in hun drukke leven, als ze bijvoorbeeld aan het touren zijn. Ik vind het leuk om op deze manier ‘mee te leven.’ Het medium voegt in mijn ogen echt wat toe aan datgene wat er al bestond. Al kun je ook heel goed zonder.

4. Waar gebruik je Twitter vooral voor? Voor de nieuwtjes, om te netwerken of voor de sociale contacten?

Voor alledrie. Plus de ontspanning: het lezen van tweets vult korte verveelmomenten. Daarnaast biedt het me een prettige ‘anonieme intimiteit’. Het is misschien wat voyeuristisch, maar ik vind het leuk om te weten waar andere mensen (ook mensen die ik eigenlijk niet echt ken) mee bezig zijn. Dit maakt het zo anders dan een Story of een Privé; bij die dode bomen wordt voor mij bepaald waarover ik kan lezen. Bij Twitter bepaal ik dat zelf.

5. Wat is het leukste dat je via Twitter voor elkaar hebt gekregen of hebt ontdekt?

Ik heb er een nieuwe hobby door gekregen: tweets over Henk en Ingrid maken. Die hobby biedt een mooi tegenwicht voor al mijn serieuze werk, dat bijna uitsluitend over dood en ernstig ziek zijn gaat. Mijn top drie: (1) Henk: ‘Zeg Ingrid, waarom lees je eigenlijk een kookboek. Je kunt toch niet koken?’ Ingrid: ‘Jij kijkt toch ook naar porno?’ (2) Henk en Ingrid waren elkaar nooit beu. Henk luisterde nooit naar Ingrid. Ingrid nooit naar Henk. Zo hadden ze het samen gezellig.’ (3) Henk wilde roken. Ingrid pakte lucifers en stak hem in brand.

Misschien ga ik er ooit nog eens een boekje van maken. Of een scheurkalender.

:Volg De Stad Gorinchem ook op twitter: @stadgorinchem. Redacteur Mirjam de Swart heeft ook Twitter: @MirjamBDU.

advertentie
advertentie