Overvalwagen crasht bij Deil: A2 urenlang dicht

29 juni 2011 om 00:00 Nieuws

WAARDENBURG - Opnieuw wildwesttaferelen bij Waardenburg. Enkele weken geleden werd een overval gepleegd, waarna de vluchtauto met de daders hier crashte. Woensdagnacht om 4.00 uur crashte opnieuw een auto met overvallers, deze keer op de A2 vlak voor het viaduct van knooppunt Deil. De snelweg werd in beide richtingen urenlang volledig afgesloten wegens politieonderzoek. Door tijdige wegomleidingen bleef het verkeersinfarct beperkt. Tegen het middaguur werd de A2 op één rijstrook na vrijgegeven.

In de vluchtauto zaten twee criminelen, die eerder die nacht een geldvervoersbedrijf in Amsterdam hadden overvallen en na een schietpartij met de politie over de A2 richting België raceten, met de politie op de hielen. Vermoedelijk raakte hun wagen voor knooppunt Deil in een slip, botste meermalen tegen de vangrail en vloog in brand. De twee overvallers kwamen echter met de schrik vrij, hielden passanten – vier mensen op weg naar hun werk- tegen en kaapten hun auto om daarmee de vlucht voort te zetten. De politie vermoedt dat het tweetal al over de grens is en heeft de collega’s in België ingeschakeld.

De vier inzittenden van de gekaapte auto zijn door de politie opgevangen. De plaats van het ongeval en de gecrashte auto werden onderzocht. Direct werd de volledige afsluiting van de A2 landelijk bekend gemaakt en zijn alternatieve routes aangegeven. Via radio en twitter werd tevens geadviseerd een dagje thuis te werken indien mogelijk.

Na het politieonderzoek werd een deel van de A2 vrijgegeven. Daarna vonden nog herstelwerkzaamheden plaats aan de vangrail en het wegdek. Volgens woordvoerder Frank de Valk van de politie viel het verkeersaanbod mee, vermoedelijk door het begin van de zomervakantie in het noorden van het land. Vanuit Den Bosch ontstond een file van 20 kilometer.

advertentie
advertentie