Jeugd Brass Band bij Leger des Heils

29 juni 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - RJB Zuid-Nederland is zondag 10 juli te gast in Gorinchem. Om 19.00 uur geven zij een speciaal concert in het gebouw van het Leger des Heils aan de Nic. Pieckstraat 43-45 te Gorinchem. Dit concert wordt opgedragen aan de Engelse Jeugd Brassband van het Leger des Heils die in november 2011, op uitnodiging van de Nederlandse RJB, een tournee door Nederland zal maken.

De RJB Zuid Nederland bestaat uit een groep van ongeveer 34 enthousiaste jongeren tussen 14 en 30 jaar. Deze jongeren zijn op lokaal niveau actief binnen een korps van het Leger des Heils. Zo komen er leden o.a. uit: Goes, Rotterdam, Almere, Amsterdam, Den Haag, Zoetermeer, Dordrecht en Breda. Zij repeteren 1 keer per maand in één van de korpsen. Globaal kan dat zijn tussen Den Helder en Treebeek en tussen Vlissingen en Almere.

De band bestaat uit diverse koperen blaasinstrumenten en natuurlijk mag het slagwerk daarbij niet ontbreken. Muzikaal leider van de band is Daniel Rosenquist. De toegang is vrij, al is er een vrijwillige collecte tijdens het concert.

advertentie
advertentie