Rabobank deelt cheques uit

10 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG -Bij de Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost werd afgelopen week een kleine feestelijke bijeenkomst gehouden. De bank heeft namelijk een overwinst geboekt en een bedrag van 51.000 euro verdeeld over elf stichtingen en verenigingen uit eigen werkgebied.

Directeur Piet Hoogendoorn van Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost legde voorafgaand aan de uitreikingen van de cheques, variërend tussen 4.250 en 5.667 euro, uit hoe de keuzes tot stand zijn gekomen. ,,Ledenraadsleden hebben goede doelen uit de omgeving voorgedragen en daarover is gestemd.'' De ledenraadsleden reikten vervolgens zelf de cheques uit.

Het Gorcums Museum ontving een bijdrage voor de tentoonstelling 'De Aard van Aart', over het oeuvre van architect Aart van Eck en architectuur in Gorinchem en omgeving. Saillant detail is dat het regiokantoor van de Rabobank in Giessenburg eveneens een ontwerp is van Aart van Eck.Museum-directeur Rob Kreszner en voorzitter Roy Grünewald namen de bijdrage in ontvangst en legden het een en ander uit over de tentoonstelling, het project met de jeugd en het boek dat daarbij wordt uitgegeven.

Kunstcentrum TOON, met name de muziekschool, kreeg een cheque voor de aanschaf van nieuwe instrumenten. Annemarie Pie van TOON legde uit dat er zowel op basisscholen als voor voortgezet onderwijs projecten worden georganiseerd en met name de aanschaf van instrumentarium kost 'klauwen vol geld'. De Rabobank zal worden uitgenodigd voor een muziekuitvoering.

40 jaar Jazzfestival

De mensen van de Rabobank zullen het druk krijgen, want ook diverse andere muziekorganisaties ontvingen bijdragen en stelden uitnodigingen in het vooruitzicht. Stichting Jazz Festival Gorinchem ontving een cheque. Voorzitter Thomas van Duijn legde uit dat de stichting zelf geen inkomsten heeft en dat het culturele leven in Nederland het momenteel moeilijk heeft door bezuinigingen. ,,Volgend jaar vieren we ons 40-jarig jubileum. We zullen alles in het werk stellen om dan toch groots uit te pakken.''

Verder kregen muziekverenigingen Harp en Luit uit Vuren en Volharding uit Noordeloos bijdragen voor instrumentaria. Sportverenigingen in Nieuw-Lekkerland, Groot-Ammers en Nieuwpoort ontvingen cheques voor nieuwe voorzieningen. De Historische Vereniging Giessenburg en Schelluinen kan de Giessenkamer en de toiletgroep in museum Het Regthuys gaan vernieuwen en de Algemene Natuur en Landschap vereniging Den Hâneker kan dankzij de bijdrage de verouderde computersystemen vervangen.

Uiteraard toonden allen zich buitengewoon verheugd met de giften. Na afloop was er een fotomoment en een informeel gedeelte. Op de website van de Rabobank is meer informatie over de gekozen projecten te vinden.

advertentie
advertentie