Sfeervol openluchtconcert op Slot Loevestein

11 juli 2011 om 00:00 Nieuws

POEDEROOIJEN - Slot Loevestein in Poederooijen vormde zaterdag 9 juli het decor voor een groots concert van het New Classic Quartet. Het muzikale viertal gaf met dit optreden het startsein voor een reeks concerten op een aantal bijzondere kastelen in Nederland.

Vanaf een tijdelijk podium op de voorburcht van het middeleeuwse kasteel gaf het New Classic Quartet, bestaande uit Marcel Smid, Job Bovelander, Michael van Hoorne en Bart Mijnster, afgelopen zaterdagavond een sfeervol openluchtconcert. Ruim 800 gasten, waaronder ondermeer de burgemeester van Zaltbommel, genoten van het prachtige weer en de lichtklassieke muziek. Het publiek zong mee met bekende klassiekers als 'I can't help falling in love' en 'Volare'. Sliedrechter Michael van Hoorne van Van Hoorne Theaterproducties overweegt zeker om volgend jaar weer een dergelijk concert te organiseren. ,,Het was een prachtige avond en de reacties waren overweldigend. Er is geen mooier decor te vinden dan een oud slot als dit. Wat ons betreft onderzoeken we de mogelijkheid om dit te herhalen in 2012. Dan gaan we voor twee avonden vol", aldus de tevreden producent. De avond werd afgesloten met vuurwerk.

Voor de heren van het kwartet is de zomervakantie nog niet begonnen; zij geven nog een aantal concerten in de tuinen van bijzondere kastelen. Zo zijn ze ondermeer nog te zien op 13 en 14 augustus op Kasteel de Haar in Haarzuilens en op 20 augustus op Kasteel Middachten in De Steeg. Meer informatie is te vinden op www.NewClassicQuartet.com.

advertentie
advertentie