'Bewegen is Leven' in Dalem

11 juli 2011 om 00:00 Nieuws

DALEM - 'Bewegen is leven' is een wekelijks terugkerende bewegingsactiviteit voor mensen met chronische aandoeningen en veel spierpijn zoals vormen van reuma, ME en fibromyalgie. Verantwoord bewegen is voor iedereen gezond. Maar voor mensen met een chronische aandoening is bewegen niet altijd even vanzelfsprekend. Behalve bewegingsoefeningen worden er ook ontspanningsoefeningen gedaan. Alles is gericht op het verbeteren van de lichamelijke conditie zoals mobiliteit en spierkracht rond de gewrichten. Door de oefeningen leert u uw spieren (weer) aan het werk zetten op een ontspannen, doelmatige manier. U zult beter met de lichamelijke ongemakken kunnen omgaan.

In het programma zijn veel mobiliserende oefeningen opgenomen. Pijn veroorzaakt angst om te bewegen. Door onzekerheid in combinatie met stress, zal de bewegingsangst nog verder toenemen. Spieren kunnen hierdoor verstijven en verkorten. De ene klacht zal op den duur door de andere worden opgevolgd. En de weg naar herstel wordt daardoor steeds moeilijker. Door bepaalde spiergroepen te mobiliseren wordt getracht verstijving te verhelpen danwel te verbeteren. Door variatie van de oefenstof, gecombineerd met het sociale element, zal de deelnemer de lessen met plezier volgen. Wekelijks onderhoud van het lichaam zal achteruitgang remmen. Door lichaam en geest in harmonie te laten werken wordt ook het persoonlijke welbevinden van de deelnemer positief beïnvloed.

Klachten kunnen niet volledig worden weggenomen door het volgen van Bewegen is leven. Deelname kan echter zeker stimulerend werken. Bij twijfel kunnen belangstellenden eventueel van tevoren met hun arts overleggen.

De lessen vinden vanaf september wekelijks plaats in de Elzenhof, Prinses Irenelaan 40 in Dalem op maandagochtend van 10.00 uur tot 10.50 uur.

De kosten voor 12 lessen bedragen 60 euro voor pashouders van Rivas en 55 euro voor niet-pashouders.

Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding terecht bij Rivas Extra via Rivas Zorglijn, 0900-8440 (lokaal tarief) of via www.rivas.nl

advertentie
advertentie