Proper Stok start bouw Emmapark

11 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Projectontwikkelaar Proper Stok start in november met de bouw van het appartementencomplex Nijehove in het Koningin Emmapark. Proper Stok en de vereniging Vrienden van het Emmapark hebben enkele jaren geleden overeenstemming bereikt over een aangepast bouwplan, dat nu zal worden gerealiseerd.

De bouw heeft al met al nogal wat vertraging opgelopen. Eerst door procedures die gevolgd moesten worden en later door het instorten van de woningmarkt. Van de 48 appartementen werden er maar weinig verkocht. Nu is er voor gekozen het complex sowieso te gaan bouwen. De appartementen zullen binnenkort weer in de verkoop komen, maar er wordt rekening mee gehouden dat wellicht de helft van de woningen te huur wordt aangeboden.

Vertegenwoordigers van Proper Stok en het dagelijks bestuur van de vereniging Vrienden van het Emmapark hebben gisteren hierover samen met de gemeente overleg gevoerd. ,,De vereniging toonde zich content met de geboden oplossing,'' deelt wethouder Arjen Rijsdijk desgevraagd mee, ,,dus dan zijn wij er ook blij mee. Het heeft jaren geduurd, maar nu kan er dan gebouwd worden en direct na oplevering kunnen we het park opnieuw inrichten.''

Het parkje, dat de afgelopen jaren meer weg had van een bouwput, is dit voorjaar door de gemeente weer toegankelijk gemaakt en met gras ingezaaid. Kinderen kunnen er deze zomer weer spelen en honden kunnen worden uitgelaten. Nu de bouw weer in beeld komt, wordt gekeken naar welke voorbereidingen daarvoor getroffen moeten worden. Vanaf 15 augustus wordt resterend puin afgevoerd en het terrein bouwrijp gemaakt. Ook worden er voorbereidingen getroffen om een grote zilverlinde te verplaatsen. En met de Vrienden is afgesproken dat er van de huizen van omwonenden nieuwe opnames worden gemaakt in verband met eventuele schade.

De nieuwbouw wordt, na anderhalf jaar, in 2013 opgeleverd.

advertentie
advertentie