Belegger geïnteresseerd in Emmapark

13 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Proper-Stok Ontwikkelaars start eind 2011 met de bouw van het appartementencomplex Nijehove aan het Emmapark in Gorinchem. Van de 48 appartementen zal een deel van de appartementen worden verhuurd. Hierover voert Proper-Stok momenteel vergevorderde gesprekken met een beleggingsfonds. Dit zijn de conclusies na overleg tussen Proper-Stok, de Vereniging Vrienden van het Emmapark en de gemeente Gorinchem van maandag 11 juli.

De bouw van het project liep vertraging op door bezwaren van omwonenden. Later zorgde de sterk veranderende woningmarkt dat van de 48 appartementen te weinig appartementen werden verkocht. Nu is in goed overleg met de Vereniging Vrienden Emmapark het plan herontwikkeld tot een ontwerp dat door omwonenden met enthousiasme is ontvangen. Binnenkort wordt gestart met de verkoop van de appartementen.

Proper-Stok heeft inmiddels overeenstemming bereikt over de voorwaarden waarop dit project verkocht wordt aan een beleggingsfonds. Deze zal de 25 huurwoningen uit het duurdere segment gaan exploiteren. In het project worden 23 appartementen aan individuele kopers verkocht. Eind augustus wordt de formele besluitvorming door het beleggingsfonds afgerond. Het project wordt daarna zonder voorbehoud gerealiseerd, omdat inmiddels de vereiste bouwvergunning onherroepelijk is.

Proper-Stok heeft het voornemen eind 2011 te starten met de bouw van het appartementencomplex. Kopers en huurders kunnen voor de zomer van 2013 hun intrek kunnen nemen in de woningen. Proper-Stok zal nog voor de zomervakantie beginnen met de voorbereidende werkzaamheden voor het verplaatsen van een karakteristieke Zilverlinde, die in het omliggende park een prominente plaats krijgt.

Het project bestaat uit 48 appartementen en 88 parkeerplaatsen in een stallinggarage onder het appartementengebouw. De 48 appartementen worden gerealiseerd in 3 bouwlagen. De uitstraling is een jaren dertig architectuur in Dudok stijl.

advertentie
advertentie