Finissage in de Kruitmagazijnen

27 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de Kruitmagazijnen vindt op zaterdagmiddag 6 augustus een finissage plaats. Dat is een feestelijke afsluiting van een tentoonstelling. Onder het genot van een hapje en een drankje kan de bezoeker van de expositie Ruimte Ritme Richting alle kunstobjecten nog eens goed bekijken.

Op de finissage zijn- uiteraard - ook de Antwerpse kunstenaar Wybrand Ganzevoort en architect Marleen Jageneau aanwezig. Veel bezoekers stellen het op prijs om Wybrand en Marleen te vragen naar het hoe en waarom van hun kunstwerken. Hij probeert namelijk om met minimale middelen tot een groot aantal variaties te komen. Bij zijn objecten zou je kunnen spreken van Minimal Art. Maar niet iedereen begrijpt meteen 'wat dat voorstelt'. De uitleg die deze sympathieke kunstenaar geeft, levert leuke gesprekken en verrassende inzichten op. Ook Marleen vertelt hoe zij in haar kistjeskast met een minimum aan materiaal tot een maximum aan stevigheid is gekomen. Wie ziet hoe zij de maquettes van de kistjeskast stapelt in de hoogte, en in de breedte schakelt, krijgt leuke ideeën voor zijn interieur. Een prima oplossing voor het opbergen van spullen…

Het werk van Wybrand bestaat onder meer uit composities met gestempelde of bewerkte lettervormen, objecten met en op handgeschept papier en assemblages met identieke houten elementen. Een aantal blokken kunnende bezoekers zelf uit- en in elkaar zetten. Dat blijkt nog een hele toer te zijn. Onlangs zijn twee studenten meer dan twintig minuten bezig geweest om een houten kunstobject in elkaar te zetten.

De finissage is op zaterdag 6 augustus van 13.00 - 17.00 uur. De expositie duurt officieel tot en met 7 augustus. De Kruitmagazijnen zijn geopend donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De expositie is georganiseerd door de Werkgroep Projecten Symposion Gorinchem.

advertentie
advertentie