Ome Joop's jeugd overnacht in De Hoefslag

27 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Ome Joop's tour, een jeugdwielerronde die al voor de 61e keer plaatsvindt, deed ook dit jaar Gorinchem aan. Vrijdag 29 juli vertrok het peloton uit Doorn, om aan het eind van de middag aan te komen bij de Gorcumse sporthal De Hoefslag. Daar brachten de circa 120 jonge deelnemers en hun 60 begeleiders vervolgens de nacht door. De volgende morgen gaf wethouder Trix van der Torren het startschot voor de volgende etappe, die naar Kaatsheuvel voerde.

Voordat de etappe zaterdag van start ging, reikte de wethouder om 8.30 uur ook de gele, groene en bolletjestrui uit aan de deelnemers die bovenaan staan in hun klassement.

De 61e jeugdwielerronde Ome Joop's tour is zondag 24 juli begonnen en duur tot en met woensdag 3 augustus. De deelnemers doen deze keer naast Gorinchem ook Lochem, Apeldoorn, Harderwijk, Doorn, Gorinchem, Kaatsheuvel, Mill, Kalkar en Arnhem aan.

Ome Joop's Tour is in 1950 begonnen op initiatief van 'Ome Joop' Legerstee uit Arnhem, die kort na de Tweede Wereldoorlog zocht naar mogelijkheden om kinderen uit kansarme gezinnen op een positieve manier vertier te bezorgen. Tegenwoordig is de organisatie in handen van zijn zoon Marcel Legerstee. Was de eerste tour nog een tocht door Gelderland, inmiddels is Ome Joop's Tour uitgegroeid tot een jeugdronde door heel Nederland. Als de vermoeienissen van de dag dat toelaten, worden ook attracties bezocht of zijn er andere activiteiten.

Net als in de Tour de France kunnen de deelnemers de zo fel begeerde Gele Trui behalen. Maar bij Ome Joop's tour draait het zeker niet om de prestatie alleen. Samen zijn en samenwerken met leeftijdsgenootjes, sportiviteit, spontaniteit en verkeersdiscipline zijn minstens zo belangrijk.

Info: www.omejoopstour.nl

advertentie
advertentie