Veerdienst vaart naar Werkendam tijdens de Zomerfeesten

31 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM/WERKENDAM - De Gorinchemse veerdienst neemt volgend jaar een nieuw traject in gebruik. Op een gloednieuwe boot, met plaats voor 100 passagiers, zal dan tussen Werkendam, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem en Sleeuwijk gevaren gaan worden. Tijdens de Zomerfeesten biedt de veerdienst mensen al een voorproefje op het nieuwe traject. Vanaf 19.00 uur zal er tegen gereduceerd tarief een uurdienst tussen Werkendam en Gorinchem v.v. worden gevaren.

In april 2012 gaat de nieuwe veerdienst definitief van start. Het zal dan mogelijk zijn om vanuit Werkendam en Hardinxveld-Giessendam over het water naar Gorinchem te varen. Assistent-bedrijfsleiders Andrea Haubrich en Gert Pronk van de veerdienst vertellen wat zij verwachten van de nieuwe oeververbinding. ,,Heel veel,'' laten beiden enthousiast weten, ,,Uit onderzoek wisten wij dat er behoefte bestond aan deze verbinding. In maart van dit jaar is er opdracht gegeven voor de bouw van een nieuw veer dat naar verwachting in februari van het volgend jaar wordt opgeleverd. De Gorinchem XI, zoals het schip gaat heten, zal dan vanaf april 2012 de veerdienst tussen Werkendam, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem en Sleeuwijk gaan onderhouden."

Het tweetal vervolgt: ,,Het wordt met een capaciteit van ongeveer 100 personen ook direct het grootste schip en snelste schip van onze vloot. Het bijzondere aan deze boot is, buiten haar allernieuwste technische snufjes, dat het niet alleen een aanwinst is voor het recreatieve vervoer en het woon-werk verkeer, maar dat het eveneens een honderd procent regionaal product wordt. Het casco wordt namelijk bij van Noorloos in Werkendam gebouwd, terwijl de boot bij Damen Shipyards in Hardinxveld wordt gebouwd."

Twee boten in spits

Als de nieuwe veerdienst in april van start gaat, is het de bedoeling om tijdens de spits met twee boten te varen om alle passagiers zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Ook winkelend publiek kan profiteren van deze nieuwe verbinding. Geen fileleed meer of zoeken naar een parkeerplaats voor de auto. Je stapt bij wijze van spreken uit in hartje Gorinchem of bent binnen 10 minuten op het treinstation. Daarnaast is de veerdienst ook nog eens minder belastend voor het milieu.

Tijdens de Zomerfeesten die van 9 tot en met 13 augustus worden gehouden, laat de veerdienst het publiek al kennismaken met de nieuwe verbinding. Andrea Haubrich: ,,Wij willen hiermee bekendheid aan de aanstaande introductie van het traject te geven. Vanaf 19.00 uur onderhouden wij dan een uurdienst tussen Werkendam en Gorinchem. De laatste boot vanuit Gorinchem richting Werkendam vertrekt van dinsdag tot en met zaterdag om 00.30 uur. Op de overtocht van Werkendam naar Gorinchem geven wij tijdens de zomerfeesten een korting van 50 procent op het voorlopig vastgestelde tarief. Het veer zal tijdens de zomerfeesten in Werkendam vanaf de veersteiger vertrekken. Passagiers die er gebruik van willen maken, moeten ons dan wel een uur voor de afvaart bellen op nummer 06-22558233. Of het nu om een groep of een paar mensen gaat, wij komen ze dan zeker ophalen.''

Voor meer informatie en overige veerdiensten kan men terecht op www.veerdienstgorinchem.nl.

advertentie
advertentie