Nieuw winkelcentrum en woonzorgcomplex in Sleeuwijk kan van start

12 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SLEEUWIJK - De ambitieuze plannen voor een nieuw centrum in Sleeuwijk liggen er inmiddels al een aantal jaren, maar nu kan de bouw echt van start gaan. Op 24 mei van dit jaar heeft de gemeenteraad van Werkendam de bestemmingsplannen vastgesteld, die onder andere in de realisering van een nieuw winkelcentrum en een woonzorgcomplex voorzien. Hierop is binnen de termijn geen bezwaar ingediend, wat betekent dat deze plannen in werking zijn getreden en dat de bouw van start kan.

Er is veelvuldig overleg geweest met de direct omwonenden, de initiatiefnemers en de gemeente. Dit leidt ertoe dat in samenspraak een nieuw winkelgebied gecreëerd wordt. Woonlinie/Bimo is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een nieuw winkelcentrum, hierboven worden appartementen gecreëerd. De appartementen zijn voor alle doelgroepen, hiervan zijn er 14 bestemd als zorgappartementen. In dit winkelcentrum komen de bestaande winkels die nu in de Es gehuisvest zijn terug, aangevuld met enkele winkels die nu buiten het winkelcentrum liggen. Het nieuwe woonzorgcentrum met 64 appartementen, hiervan is de initiatiefnemer Meander Woonservice, komt vlakbij dit winkelcentrum, zodat ook de ouderen niet ver hoeven voor hun dagelijkse boodschappen en zorg. Ook garagebedrijf Van Andel verhuist naar een nieuwe locatie aan de Rijksstraatweg. Hierdoor ontstaat er op De Es weer ruimte voor nieuwe bouwinitiatieven. De plannen zorgen voor een enorme verbetering van de leefbaarheid van Sleeuwijk. Het bouw-en woonrijp maken van het terrein start in het najaar.

Wethouder Jan Luteijn van de gemeente Werkendam is enorm blij met dit resultaat. ,,Het betekent dat er geen procedurele vertraging is om de ambitieuze plannen in Sleeuwijk voortvarend uit te voeren. Dit bespaart in tijd zeker zo'n zes tot tien maanden. Er zijn geen belemmeringen meer om het nieuwe woonzorgcentrum te kunnen realiseren en dat is voor vele ouderen een hele geruststelling. Weliswaar moeten er ook appartementen worden verkocht voordat de bouw van het nieuwe winkelcentrum definitief kan starten, maar de verkoop kan nu beginnen. Sleeuwijk staat aan de vooravond van veel bouwactiviteiten en er wordt hier stevig doorgewerkt aan een duurzame toekomst.''

advertentie
advertentie