Informatie-avonden over A27

12 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

Voor sportclubs,

bedrijfsleven en

deomwonenden

GORINCHEM -De sportverenigingen van sportpark Molenvliet, het bedrijfsleven en de omwonenden van de A27 worden uitgenodigd voor informatiebijeenkomsten over de verbreding van deze rijksweg en de nieuwe Merwedebrug. Nu minister Schultz van Haegen de voorkeur heeft gegeven aan de zogenoemde B-variant; twee keer vier rijbanen en een nieuwe Merwedebrug, wil de gemeente belanghebbenden hierover informeren.

De eerste Milieu Effecten Rapportage - MER - is al uitgevoerd. Nu volgt een tweede, waarbij het tracé van de verbreedde A27 (Hooipolder-Lunetten) precies wordt vastgesteld en er onderzoek wordt gedaan naar de effecten daarvan op de omgeving. Vooralsnog wordt er van uitgegaan dat het tracé Scheywijk-Werkendam westelijk van de huidige rijksweg aangelegd zal worden. Dat betekent nog dichter op sportpark Molenvliet.

Naar schatting hoeven de meeste sportverenigingen niet te verhuizen, behalve handbalvereniging Achilles, die van alle clubs het dichts bij de A27 haar speelveld heeft. ,,Er worden voor de overige sportvelden geen wettelijke normen overschreden,'' aldus wethouder Arjen Rijsdijk van ruimtelijke ordening.

Fijnstof

Ondertussen maken steeds meer sporters en ouders van kinderen die sporten op Molenvliet zich zorgen over de gezondheid. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat de vervuiling door het verkeer toelaatbare grenzen in deze omgeving heeft overschreven voor wat betreft scholen. De hoeveelheid fijnstof zou onder andere door schonere technieken moeten verminderen, maar uit de eerste MER blijkt dat er een emissie-toename van twintig procent wordt verwacht.

Tijdens de informatievonden kunnen vragen worden gesteld en opmerkingen worden gemaakt. De uitnodiging voor de informatiebijeenkomst wordt verzonden aan de volgende sportclubs: Achilles, Les boulistes, Unitas, Caribabad, Polo- en zwemclub Gorinchem (PCG), Onderwatersportclub Gorinchem (OSCG), Rapid, Typhoon, SC Gorcum, Raptim, SVW en Korfbalvereniging GKV.

advertentie
advertentie