Laat je versieren in Gorinchem

15 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Nederlandse Vereniging voor Kostuum, Kant, Mode en Streekdracht viert op 23 en 24 september haar tweede lustrum in Gorinchem. De vereniging verbindt verzamelaars en belangstellenden, die zich door hun beroep of hobby met kleding en kleedgedrag bezighouden. De feestelijke gebeurtenis kreeg als thema 'Laat je versieren'. De boeiende lezingen, workshops en modeshow staan in het teken van versieringen en versiertechnieken van streekdrachten, vroegere en hedendaagse mode.

Op vrijdagochtend 23 september start, na de officiële opening door wethouder J. Oostrum, het volle programma. Op beide dagen zijn er workshops in het Gorcums Museum. In schouwburg De Nieuwe Doelen worden lezingen gehouden en kennis en kunde uitgewisseld. Ook is er een vraagbaak op het gebied van handwerktechnieken dan wel behoud en beheer van textiel. Op vrijdagavond treedt voordrachtskunstenaar Carool Popelier op met de voorstelling ,,Het labyrint en de draad van Ariadne''. De zaterdagmiddag wordt feestelijk afgesloten met een modeshow van bijzondere kleding met het thema Laat je versieren.

Kaarten voor de voorstelling van Carool Popelier zijn € 7,50 en te reserveren bij De Nieuwe Doelen. Kaarten voor de modeshow op zaterdag 24 september om 14.00 uur zijn een half uur voor aanvang te koop voor € 5, - in De Nieuwe Doelen. Zie ook: www.nvkkms.nl.

advertentie
advertentie