Loop naar de Pomp

18 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - De eerste Loop naar de Pomp wordt gehouden op zaterdag 3 september in Noordeloos. Deze wedstrijd is de zesde in een serie van acht die samen het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2011 vormen.

De wedstrijd is een initiatief van een aantal hardlopers uit Noordeloos onder leiding van Perry Blokland. Hij wordt onder andere geassisteerd door Gert Maasland een atleet die zich de afgelopen maanden heeft voorbereid op de Spartathlon, een ultraloop over 246 kilometer die eind september in Griekenland gehouden zal worden. De wedstrijd is vernoemd naar de oude pomp die midden in het dorp staat en het monumentale middelpunt is. Niet alleen wordt hier gestart en ligt de finishlijn er, de lopers van de 10 kilometer komen er ook nog eens twee keer langs.

De organisatie beleeft haar vuurdoop, want deze Loop naar de Pomp wordt dit jaar voor het eerst gehouden. Het parcours voert de lopers door de mooie omgeving van Noordeloos. Na een korte ronde van 2 km over de Grotewaard volgen nog twee rondes langs het riviertje de Giessen. Onderweg is er muzikale ondersteuning met live muziek.

Het parcours is vlak en een snelle tijd behoort zeker tot de mogelijkheden. De snelste man en vrouw gaan in ieder geval voor minimaal één jaar de boeken in als houd(st)er van het wedstrijdrecord van de Loop naar de Pomp. Voor de 3 beste wedstrijdatleten in elke categorie is een geldprijs beschikbaar. Aan de start worden in ieder geval vaste klassementlopers als Nabil Karimi, Wilfred Verhagen, Hafid Chaaby en Rianne Kremers verwacht.

De hoofdafstand is een 10km wedstrijd- en prestatieloop die om 14:00 uur van start gaat. Voorafgaand hieraan is er om 13:00 uur een 4km loop en om 12:30 uur een jeugdloop over 1400mtr. Voorinschrijven kan tot en met 30 augustus via www.inschrijven.nl. De inschrijfkosten bedragen voor leden van de Atletiekunie: € 4,00 (bij na-inschrijving € 5,00); de 4km lopers betalen ook € 5,00 en de jeugd slechts €1,00. Er is kleed- en douchegelegenheid in De Smidse Berg, J.A. van Vurenstraat 1, Noordeloos

De Loop naar de Pomp is de eerste loop die na de vakantieperiode op het programma van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2011 staat. later dit jaar volgen nog twee lopen: op 8 oktober de Wim Hol Memorial in Papendrecht (10EM) en op 29 oktober de afsluitende Poort6-loop in Gorinchem (10km). Atleten die dit jaar aan minimaal vijf lopen hebben deelgenomen ontvangen bij de laatste loop in oktober een mooie eindherinnering.

Meer informatie; www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

advertentie
advertentie