Tweede Kamerleden CDA bezoeken Werkendam.

25 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - CDA Kamerleden Sander de Rouwe en Michiel Holtackers brachten woensdag 24 augustus een bezoek aan Werkendam. Het onderwerp voor deze middag was de problematiek met betrekking tot watercompensatie. Een aantal Werkendamse ondernemers hadden eerder gevraagd aan het CDA-Werkendam om dit onder de aandacht te brengen van Den Haag.

De Kamerleden werden eerst ontvangen door burgemeester Breuer die in het kort wat vertelde over alle kernen van Werkendam. Daarna heeft wethouder Luteijn een presentatie gegeven over de moeilijkheden die de gemeente Werkendam en de ondernemers van Werkendam ondervinden bij de watercompensatie die aan ondernemers wordt opgelegd door het Rijk. Dit komt er in het kort op neer dat er onderscheid wordt gemaakt tussen watergebonden industrie en niet watergebonden industrie. Naar de letter van de wet heeft Werkendam maar een paar bedrijven die vallen onder watergebonden industrie. Dit heeft grote gevolgen voor de uitbreiding van niet watergebonden bedrijven want uitbreiden is voor hen nu praktisch onmogelijk. Daarnaast is het voor watergebonden bedrijven wel mogelijk maar door de watercompenserende maatregelen praktisch toch ook onmogelijk omdat er in de gemeente geen compenserende maatregelen meer genomen kunnen worden.

Ook werd een een bezoekje gebracht aan de Cloppenwaard. Deze is onlangs gedeeltelijk afgegraven als watercompenserende maatregel. Bij Werkina BV konden de Kamerleden zien hoe innovatief een ondernemer kan zijn en hoe serieus deze ondernemer omgaat met het milieu. Als laatste was er een ontmoeting met havenondernemers waar nogmaals de problemen onder de aandacht werden gebracht.

De ondernemers kregen de toezegging van de CDA Kamerleden dat hun problematiek onder de aandacht wordt gebracht bij de minister van Infrastructuur en Milieu.

advertentie
advertentie