Rode caravan bezoekt Goeie Grutten

25 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Goeie Grutten. Menigeen zal ze vast al eens hebben zien staan in het schap van de supermarkt. Muesli gemaakt met zuiver Nederlandse ingrediënten. Zonder onnodige toevoegingen en gemaakt met respect voor natuur en omgeving. Duurzaam ondernemen dus. Wat waar weinig mensen weten is dat het idee voor Goeie Grutten is ontstaan in Gorinchem. Ilse Bastmeijer en Mariët Manassen werkten onder andere in het oude graanpakhuis aan de Havendijk hard aan het ontwikkelen van deze duurzame muesli.

Afgelopen donderdag kregen Ilse en Mariët bezoek van Jasper van Impelen, de oprichter van Story of Cool. Deze zomer gaat hij op zoek naar duurzame ondernemers en hun verhaal. De kern van dit plan is een unieke rode caravan die Jasper vorig jaar al regelmatig in heeft gezet voor workshops en trainingen. Met deze rode caravan klopt hij aan bij bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben om iets te halen en om iets brengen. Halen komt hij het verhaal achter hun duurzaamheid. Brengen gebeurt in de vorm een korte brainstorm/inspiratiesessie over hoe deze visie verder de wereld in geslingerd kan worden.

,,Na een uitgebreide kop koffie en nog één hebben we een inspirerend gesprek gehad over elkaars drijfveren op het gebied van goed zijn voor de wereld en duurzaamheid. En daarna mochten we dat nog even voor de camera herhalen. Jasper heeft plannen voor een boek met de verhalen over de bedrijven die hij tijdens zijn tour bezoekt. Wij zijn heel benieuwd," vertelt Ilse Bastmeijer.

advertentie
advertentie