Expositie ter ere van Aart van Eck in Gorcums Museum

28 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Gorcums Museum en KDE Architecten hebben ter gelegenheid van het afscheid van Aart van Eck als architect een speciale tentoonstelling ingericht in het museum. Aard van de stad - stad van Aart wordt geopend op donderdag 8 september om 16.30 uur in de Grote Kerk in Gorinchem. De opening wordt verricht door M. salet, voormalig wethouder ruimtelijke ordening en tegenwoordig burgemeester in Spijkenisse. Aansluitend kan de tentoonstelling in het Gorcums Museum bezocht worden. Tevens is Aart van Eck aanwezig

Naast een overzicht van de werken van Aart van Eck laat de tentoonstelling zien hoe de stad Gorinchem zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. vanuit verschillende invalshoeken wordt die ontwikkeling belicht, zoals de ligging aan de rivier en de verkeersaders, het militaire verleden als vestingstad en de sociale woningbouw in verleden en heden. De tentoonstelling duurt tot 6 november. ook worden er speciale rondleidingen verzorgd en wel op zondag 11 september en zondag 9 oktober. De aanvang van deze rondleidingen is om 14.00 uur.

Bij de tentoonstelling verschijnt tevens een boek over het werk van Aart van Eck in Gorinchem, waarin een overzicht van het werk van van Eck is opgenomen. Daarnaast worden in een aparte zaal een actieve bijdrage geleverd door leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs. Zij hebben een fictieve toekomstige wijk samengesteld met modeldroomhuizen. Ook andere inwoners van de stad worden gedurende de tentoonstelling worden uitgenodigd een bijdrage te leveren. De groei van deze fictieve wijk is gedurende de tentoonstelling te volgen op de website van het museum. Bovendien worden de mooiste inzendingen beloond met een architectuurexcursie.

Tot slot is er op de derde verdieping van het museum een expositie te zien van beeldend kunstenaars die architectuur als thema in hun werk hanteren.

advertentie
advertentie