Denk mee over toekomst Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

31 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Alle bewoners uit de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden krijgen de mogelijkheid om mee te discussiëren en ideeën aan te leveren over de toekomst van de regio.

In de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden wordt gewerkt aan een gezamenlijke toekomstvisie. Op 21 juni vond een eerste conferentie plaats waarin 200 bestuurders, gemeenteraadsleden, ondernemers en vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld aanwezig waren. Maandag 10 oktober vindt een tweede conferentie plaats. Hier wordt een aantal mogelijke toekomstbeelden gepresenteerd. De bedoeling is dat de aanwezigen aangeven welk toekomstbeeld het beste bij de regio past.

Tijdens de eerste conferentie zijn door de deelnemers de belangrijkste uitdagingen, kansen en bedreigingen voor de regio benoemd. Daarnaast is een eerste beeld ontstaan van ontwikkelingen die als gewenst en ongewenst worden ervaren. Aan de hand hiervan wordt nu een aantal mogelijke toekomstbeelden uitgewerkt. Deze toekomstbeelden worden vervolgens tijdens de conferentie op 10 oktober gepresenteerd. Aan de hand hiervan wordt verder gediscussieerd, waarna de aanwezigen kunnen aangeven welk toekomstbeeld zij het beste bij de Alblasserwaard Vijfheerenlanden vinden passen.

Iedereen die wil meedenken of op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen, kan volger worden op www.twitter.com/visie2030 en/of zich aanmelden voor de Linked-in-groep Visie2030. Meer informatie over de Visie 2030 en de presentaties die tijdens de eerste conferentie zijn gehouden, zijn te vinden op: www.alblasserwaardvijfheerenlanden.nl.

advertentie
advertentie