Samendag 'Kleur je Talent' geslaagd

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De LimonadeBrigade verzorgde zondag 25 september in samenwerking met Fantasiefontein 'Kleur je talent!'. Een unieke dag, ontwikkeld en georganiseerd voor ouder en kind om aan de hand van verrassende spellen en activiteiten op een interactieve manier te ontdekken wat hun eigen kwaliteiten zijn. Op deze zonnige nazomermiddag kwamen 18 (groot-)ouders en kinderen naar Fort Vuren.

,,Vooral om een middag één op één aandacht aan elkaar te schenken en samen veel plezier te maken, maar ook om meer gevoel te krijgen bij eigen talent'', waren veelgehoorde redenen om naar de Samenmiddag te komen. ,,Het plezier straalde van de gezichten af,'' vertelt Nanda van der Boom van de LimonadeBrigade. ,,Zowel kinderen als ouders hebben er enorm van genoten''.

In het groen achter het fort speelden en ontdekten ouders en kinderen acht verschillende 'knapheden' die ieder de eigen talenten lieten ervaren. Deze knapheden zijn gebaseerd op de meervoudige intelligentietheorie van de Amerikaanse professor Howard Gardner, die acht verschillende manieren van intelligentie onderscheid.

Tijdens deze middag konden ouders en kinderen zich samen verwonderen over wat hen gemakkelijk af gaat en wat niet, waar zij meteen op af wilden of waar zij liever niet aan begonnen. De gedachte daarachter is dat niemand goed is in alles, maar iedereen is goed in iets.

advertentie
advertentie