Docent uit kerk gezet

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De gereformeerde kerk vrijgemaakt in Waardhuizen beschuldigt een oud-wethouder van Woudrichem, nu docent aan het Gilde Vakcollege Techniek, van 'ontoelaatbaar gedrag' met een minderjarig meisje. Dit zou in 2009 hebben plaatsgevonden tijdens zijn vrijwilligersactiviteiten voor de kerk in Waardhuizen, waar hij als ouderling actief was. Na een kerkelijk onderzoek is de man nu uit de kerk gezet.

Het College van Bestuur van de Stichting CVO, waartoe het Gilde Vakcollege behoort, heeft de docent niet geschorst. Het bestuur laat in een persbericht weten dat zij op de hoogte is van de beschuldiging. ,,De directie van ons Gilde Vakcollege heeft over deze zaak diverse gesprekken gevoerd, zowel met de betreffende docent als met de Inspectie voor het Onderwijs, het stichtingsbestuur en de politie. Uit deze gesprekken is naar voren gekomen dat er geen aangifte heeft plaatsgevonden. Er is alleen in 2010 een kerkelijk onderzoek gestart. Wij vinden dan ook dat er nu geen aanleiding is maatregelen te treffen tegen de betrokken docent.''

In een brief aan de ouders van leerlingen van het Gilde geeft directeur Henri van Breugel aan dat ,,er op dit moment geen nadere aanwijzingen zijn die ertoe leiden het vertrouwen in de docent op te zeggen. Beschuldiging betekent nog niet automatisch dat iemand een dader is. Er is geen aangifte gedaan bij de politie. Er is momenteel dan ook geen enkel redelijk vermoeden van schuld.''

Bij de dagopening is in alle klassen uitgebreid stilgestaan bij de berichtgeving. ,,Hoe moeilijk het soms ook is, we moeten ons niet al te snel laten meevoeren in emoties, oordelen en veroordelen, ,, aldus Van Breugel.

De oud-wethouder raakte in 1999 ook al eens in opspraak. Hij werd toen beschuldigd van het misbruiken van twee meisjes. De man werd destijds vrijgesproken.

advertentie
advertentie