Examenklassen ontmoeten elkaar na 50 jaar

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De examenklassen 1961 van de Chr. HBS te Gorinchem hadden vorige week maandag een reünie. Het idee hiervoor is ontstaan tijdens een schoolreünie in 2009. Het probleem was dat een groot aantal oud-klasgenoten nog opgespoord moesten worden. Dankzij internet (schoolbank.nl, Google, enz.) en navraag bij anderen konden binnen een jaar alle personen opgespoord worden. Helaas waren er ook drie al overleden. Om half elf ontmoetten 19 van de van oorsprong 29 klasgenoten elkaar op het terras van Hotel Gorinchem. De meesten woonden in Nederland, maar men was er ook speciaal voor overgekomen uit Nieuw Mexico (USA) en Toulouse. Velen hadden elkaar in 50 jaar niet meer gezien.

De deelnemers waren verrast door de aanwezigheid van Dirk Bok, waarvan al jaren het verhaal ging dat hij omgekomen was bij een auto-ongeval. Naar aanleiding van een artikel in een regionaal dagblad nam hij echter contact op met medeorganisator Chris Golverdingen. Hij was niet overleden, maar springlevend. Bok woont in Werkendam en de persoon die om het leven was gekomen was zijn neef met dezelfde naam. Ook verrassend was de aanwezigheid van de toenmalige leraar Engels, de nu 90 jarige heer Kooijmans, die vol aandacht naar alle verhalen van zijn oud-leerlingen luisterde.

In een ongedwongen sfeer kon iedereen zijn of haar levensloop vertellen, waarbij bleek dat de school een goede basis is geweest voor het verdere leven. Men was onder andere diplomaat, wetenschapper, leraar, manager en sociaal werker geworden. Ook werden herinneringen en diverse anekdotes opgehaald.

Ter afsluiting werd in de middag een bezoek gebracht aan de vroegere school aan de Oude Hoven. Bij het beeld van de uil werden net als 50 jaar geleden weer klassenfoto's gemaakt.

advertentie
advertentie