Voorstellingen Schouwburg De Nieuwe Doelen

30 september 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Theater Peeriscoop haalt dinsdag 18 oktober Stefan Pop naar Gorinchem. Op zijn vijftiende deed Pop voor het eerst auditie bij komediantengezelschap Comedytrain, maar werd niet aangenomen. Hij wijdde zich aan het afronden van het VWO en bracht enige tijd door in Zuid-Amerika. In juni 2005, toen hij aan de universiteit studeerde, deed hij voor de tweede maal auditie. Sindsdien mag hij zich tot de vaste leden van Comedytrain rekenen.

Van 2006 tot en met de laatste uitzending in 2009 was Pop redactielid van het satirische televisieprogramma Dit was het nieuws. In 2009 maakte hij deel uit van de groep jonge comedians die als het 'Amsterdam Underground Comedy Collective' de Comedytrain vertegenwoordigde op 's werelds grootste kunstfestival The Fringe in de Schotse hoofdstad Edinburgh. In datzelfde jaar nam hij deel aan het Leids Cabaret Festival en eindigde op de tweede plaats.

Vanaf september 2010 verzorgt Pop samen met collega Herman Otten een wekelijkse sketch in het Radio 1-programma Nog Steeds Wakker Nederland en sinds april 2011 toert hij door Nederland met zijn eerste avondvullende voorstelling Popaganda.

Stefan Pop treedt van 20.30 uur op met zijn programma Popagenda in Theater Peeriscoop.

Mark van de Veerdonk staat dinsdag 25 oktober op de planken van Schouwburg De Nieuwe Doelen. Zijn voorstelling draagt de bijna onuitspreekbare titel: 'Tolaat de vlogodre kiwjt. Deze 12e voorstelling van cabaretier Mark van de Veerdonk, gaat waarschijnlijk over de gevolgen van een koortsaanval. Of kwam het toch door de dreun van die verdwaalde boemerang? Hoe dan ook, het beloven weer twee hilarische uren te worden, waarin een volstrekt nieuw defilé aan verzwikte gedachtes en knotsgekke grappen over het podium trekt: Het handelsmerk van de braboriginal Van de Veerdonk.

Mark van de Veerdonk, 20.15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen

Diverse artiesten laten donderdag 27 oktober de zaal swingen tijdens de voorstelling British Pop Invasion. De voorstelling wordt uitgevoerd door de allerbeste tribute acts uit de U.K., onder begeleiding van een spetterende live band. Deze is samengesteld uit diverse originele topmuzikanten uit verschillende bekende U.K. bands uit de jaren '60. Met muziek van The Beatles, The Kinks, Dusty Springfield, Gerry & The Pacemakers, The Hollies en vele anderen. In de slipstream van The Beatles kwam een hele rits Britse popartiesten en bands tot grote successen in de USA vanaf halverwege de jaren '60. In Amerika staat deze golf van Brits muzikaal succes in de Amerikaanse hitlijsten te boek als 'The British Invasion'. Deze invasie en plotselinge populariteit van de Britse Beat in Amerika speelde zich af tussen 1964 en 1969.

Donderdag 27 oktober om 20:15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

Stichting Manteau staat vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober in schouwburg De Nieuwe Doelen op het toneel. 'Voordat de bom valt' is een unieke musical; een pakkend verhaal dat omlijst wordt door de liedjes van de legendarische groep Doe Maar. De voorstelling is zeker geen herhaling van de welbekende Doe Maar musical, die in de grote theaters heeft gedraaid. Dit luchtige verhaal is speciaal voor de cast van Manteau geschreven door Stef Broos en regisseur Teus van der Stelt. Zij hebben gekozen voor een compleet nieuwe insteek met een andere verhaallijn. De musical biedt een grote diversiteit aan rollen en naast de vele bekende Doe Maar hits, brengt Manteau ook enkele onbekendere liedjes ten gehore. Dirigent Michel Valk en muzikant Leo Gerritse hebben alle nummers omgezet naar een musicalsetting, waardoor aan de liedjes vaak een bijzonder effect is meegegeven. Voeg daar de choreografie onder leiding van Mirjam Goud aan toe en het recept voor een unieke avond vol verrassingen is compleet.

Stichting Manteau, vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober om 20:15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

advertentie
advertentie