Militaire Oefening omgeving Gorinchem

30 september 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Landmacht gaat van maandag 3 tot en met vrijdag 7 oktober oefenen in de buurt van Gorinchem. Aangezien het om een oefening in gebiedsverkenning gaat, kunnen inwoners een aantal militairen en militaire voertuigen tegenkomen op openbare wegen.

De oefening maakt deel uit van de opleiding tot cavalerieverkenner. Het betreft een oefening in gebiedsverkenning waarbij onder andere routes en objecten zowel bereden als te voet worden verkend en in kaart gebracht. Om de oefening zo realistisch mogelijk neer te zetten wordt een relatief groot gebied gebruikt. Globaal wordt geoefend binnen het vierkant Vianen, Gorinchem, Dodewaard en Wageningen met als bovengrens de Neder Rijn en als ondergrens de Waal.

De oefening zal zich voor een gedeelte afspelen op de openbare weg waar de veiligheid en de wegenverkeerswet voorop zullen staan. Verder zijn er waar men zich op privéterrein begeeft afspraken gemaakt met de eigenaren van deze terreinen.

Er zal alles aan gedaan worden om hinder of overlast voor inwoners of het verkeer te voorkomen. Indien er desondanks door de oefening schade is ontstaan dan kunnen gedupeerden dit onder vermelding van de gegevens van de militaire eenheid zoals kenteken, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Ministerie van Defensie

Commando Diensten Centra

Eenheid Claims

Postbus 20703

2500 ES Den Haag

Tel (070) 339 67 01

Wanneer mensen voor, tijdens of na afloop van de oefening vragen of klachten hebben kunnen ze contact opnemen met:

Ministerie van Defensie

Regionaal Militair Commando West

Bureau Opleiding & Training

Postbus 90701

2509 LS Den Haag

Tel (070) 316 68 49

advertentie
advertentie