Jubilaris Poort6 doneert aan Dierenasiel

4 oktober 2011 om 00:00 Algemeen

GORINCHEM - Riekie Maat - de Kuiper werkte in augustus 2011 alweer 40 jaar bij Poort6. In plaats van dit jubileum met haar collega’s te vieren, koos Riekie ervoor om een goed doel te steunen. Op donderdag 29 september kreeg de jubilaris daarom een cheque van haar werkgever overhandigd, die ze op zaterdag 1 oktober doorgaf aan het Dierenasiel Gorinchem. Twee hobby’s zijn het, haar werk en haar vrijwilligersjob bij het asiel. Centraal staat de plek om te wonen, voor mens én dier.

Op 3 augustus 1971 begon Riekie met haar eerste baan in een kleine garage. Eén sollicitatiebrief was voldoende om deze baan bij Bouwen en Bewaren te bemachtigen. De organisatie beheerde destijds zo’n 600 à 700 woningen. ,,De huur haalden we destijds nog bij de bewoners aan huis op en we zaten slechts met z’n tweeën op kantoor’’, blikt Riekie terug.

Naast haar werk bij Poort6 werkt Riekie nu zo’n vijf jaar als vrijwilliger in het Dierenasiel Gorinchem. Op de zondagen is ze er te vinden om de dieren eten te geven, hun verblijven schoon te maken en ze gewoon de nodige aandacht te geven. ,,Het is opvallend’’, vertelt Riekie, ,,mensen weten het Dierenasiel te vinden voor honden en katten, maar weten vaak niet dat er ook hele lieve konijnen, cavia’s en vogels op te halen zijn’’. Zelf heeft Riekie ook een behoorlijke beestenboel thuis. Acht katten, twee cavia’s, een konijn en ‘n eend biedt ze onderdak.

Als we haar vragen naar de overeenkomst tussen beide hobby’s denkt ze even na. ,,Het gaat toch om een fijne plek om te wonen, voor mens én dier,’’ zegt ze uiteindelijk. Het jubileum dat Riekie viert, wordt omgezet in een waardecheque voor het Dierenasiel.

advertentie
advertentie