Afbeelding
Janus Visser/BDU

Gomarus ontvangt eervolle vermelding verkeer

6 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GOMARUS - Verkeer is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren in Nederland. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland heeft de Gomarus Scholengemeenschap een eervolle vermelding voor haar inspanningen op het gebied van verkeerseducatie toegekend. Ze ontvangen deze donderdagmiddag 13 oktober om 14.00 uur.

Totally Traffic is een programma voor structurele aanpak van verkeerseducatie in het middelbaar onderwijs. Het programma is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH). In de regio wordt het programma door de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden gecoördineerd. Meer informatie vindt u op www.rovzuidholland.nl en www.totallytraffic.nl.

De Gomarus Scholengemeenschap is door de gemeente Gorinchem en regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden voorgedragen voor de provinciale Totally Traffic Award 2011 in Zuid-Holland. Deze award wordt door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV ZH) uitgereikt aan een Zuid-Hollandse school die zich in 2011 het meest bijzonder heeft ingezet op het gebied van verkeerseducatie en verkeersveiligheid voor jongeren op middelbare scholen. De award heeft een andere school in de wacht gesleept, maar de Gomarus Scholengemeenschap krijgt een zeer goede eervolle vermelding uit handen van Hans Vergeer, hoofd ROV ZH.

In de week dat ze de prijs ontvangen, van 10 oktober tot en met 14 oktober, worden op de Gomarus Scholengemeenschap verschillende Totally Traffic educatiemodules gegeven, zoals dode hoeklessen, verkeersdebatten en voortgezet fietsvaardig. Daarnaast ondertekent de school, samen met de Gorcumse wethouder Verkeer Trix van der Torren en regionaal voorzitter Totally Traffic Erik Jonker, een overeenkomst. Met deze Totally Traffic overeenkomst verbinden school, gemeente en regio zich om structureel verkeerseducatie volgens het educatief programma Totally Traffic aan te bieden. De gemeente zet zich als wegbeheerder in voor veilige schoolroutes en schoolomgevingen.

Naast de Gomarus Scholengemeenschap zullen ook andere middelbare scholen, waaronder Wellantcollege locatie De IJsbaan uit Gorinchem de Totally Traffic overeenkomst tekenen.

advertentie
advertentie