GKV moet Sporting Trigon na rust laten gaan 18 - 13

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Gorcumse korfballers van GKV konden tot halverwege de tweede helft netjes meekomen met Sporting Trigon. Na 8-8 nam de Leidse koploper echter afstand en won verdiend met 18-13. ,,Met de scheidsrechter, die te pas en te onpas strafworpen uitdeelde, wist Sporting Trigon veel beter om te gaan", luidde de conclusie van GKV.

GKV kende een goede start en kwam voor met 2-0 dankzij Bart Bossenbroek en Eliza Roest, maar Sporting Trigon trok de stand gelijk dankzij twee strafworpen: 3-3. Gert Jan Meerkerk, Saskia de Waard en Maren den Besten brachten de Gorcumse ploeg telkens op voorsprong, maar de thuisclub kon steeds aanhaken, mede door onnodige verdedigingsfouten. Met 6-6 gingen de ploegen aan de thee.

Na rust ging het scoringspercentage bij Sporting Trigon omhoog. Tot 8-8 kon GKV bijbenen met een afstandsschot van Eliza Roest en een mooi doelpunt onder de korf van de van ziekte herstelde Arjan de Hoog. Maar toen sloeg de thuisclub met twee afstandsschoten een gaatje van twee punten 10-8. Door een schot van Gert Jan Meerkerk kwam GKV nog één keer op 1 punt, maar bij 13-11 liep de thuisploeg definitief weg en won verdiend met 18-13.

Zaterdag sluit GKV het eerste deel van de veldcompetitie af met de thuiswedstrijd op Molenvliet tegen Nieuwerkerk. Aanvang 16.00 uur. Bij de Gorcumers moet de alarmbel gaan rinkelen want na twee verloren wedstrijden en met 6 uit 6 is is het binnenhalen van de punten hard nodig. Nieuwerkerk staat na een middelmatige start, inmiddels tweede op 1 punt van koploper Sporting Trigon.

Doelpuntenmakers: Eliza Roest 4, Geert Jan Meerkerk 4, Bart Bossenbroek 1, Arjan de Hoog 1, Kim van Meeteren 1, Maren den Besten 1, Saskia de Waard 1.

Uitslagen: Sporting Trigon-GKV 18-13; Nieuwerkerk-TOP 14-12; Vriendenschaar-Rust Roest 16-14; Meeuwen-Tweemaal Zes 11-12.