ASH - Unitas (za) 1-1

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De manschappen van trainer Richard van Gils deden zich zaterdagmiddag tekort in het treffen met ASH. Het gelijkspel voelde niet alleen als een nederlaag, maar de roodbroeken lieten ook nog eens een prima mogelijkheid liggen op een voorlopig stevige plek in de middenmoot. Een heel contingent aan 100 procent kansen werd niet benut, ruim driekwart van de wedstrijd speelden de Gorcumers tegen 10 man en tot overmaat van ramp miste aanvoerder Gert Jan Kraan in de slotfase, bij een 1-1 stand, een penalty. De Wet van Murphy ging zaterdag voor de bezoekers dan ook helemaal op. Met de wind in de rug zetten de Molenvlieters de thuisploeg onder druk. Toen Gert Jan van Oort in de 20ste minuut te hard in kwam op Martin Boom, mocht hij gaan douchen van arbiter van der Linden en kwamen de Hellouwers met tien te staan. De bezoekers profiteerden pas in de blessuretijd van het eerste bedrijf van de overtalsituatie toen Hans Bos de 0-1 binnenkopte. Danny Bijl bracht de thuisploeg na de thee vanaf elf meter tegen de verhouding in op 1-1. Het slotakkoord was voor Gert Jan Kraan toen hij, eveneens vanaf elf meter, mocht aanleggen voor de winnende. De uitblinkende doelman Tobi Bambacht dacht daar echter anders over.