Natuurcentrum in zee met Syndion

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Theehuis van het Natuurcentrum in het Gijsbert van Andelpark en de dagelijkse werkzaamheden op de kinderboerderij worden vanaf januari 2012 uitgevoerd door Syndion, een organisatie voor mensen met een handicap. Hiermee komt een einde aan de samenwerking die het natuurcentrum sinds 2003 met Yulius had.

Deze instelling voor geestelijke gezondheid heeft aangegeven de samenwerking om financiële redenen te moeten beëindigen. Ook voor Sydion is het echter een forse opgave om deze activiteit financieel haalbaar te maken. Het blijkt alleen mogelijk in combinatie met de werkzaamheden op de kinderboerderij. Door de overeenkomst met Syndion komt er dus ook einde aan meer dan acht jaar uitstekende samenwerking met de Stichting Philadelphia Zorg die de dagelijkse werkzaamheden op de kinderboerderij verzorgt.,,Wij hebben als eerste aan Philedelphia zorg gevraagd of zij het Theehuis willen exploiteren, maar vanwege diverse redenen konden zij niet op ons verzoek in gaan. Daarop heeft het Natuurcentrum Syndion benaderd voor de exploitatie van het theehuis. Deze organisatie reageerde direct bijzonder enthousiast," laat het natuurcentrum in een persbericht weten.

Samenwerking met een niet-commerciële instelling is voor het Natuurcentrum noodzakelijk om haar activiteiten verantwoord te kunnen exploiteren. Minstens zo belangrijk is echter dat hierdoor de maatschappelijke functie van het Natuurcentrum wordt versterkt. De werkzaamheden bieden de ongeveer twintig cliënten van Syndion structuur in het leven en de voldoening van een arbeidsprestatie. Bij de werkzaamheden staat niet de productiviteit voorop, maar de persoonlijke ontwikkeling, de positieve beleving en de omgang met de bezoekers in een natuurlijke en vertrouwde omgeving.

advertentie
advertentie