PCG verliest van zichzelf

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORICHEM - PCG speelde zaterdag de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. De Gorcumers, die vorige week de competitie met een degelijke overwinning waren begonnen, gingen op bezoek bij De Kempvis in Spijkenisse dat de eerste wedstrijd met grote cijfers had verloren. Door een collectieve off-day aan Gorcumse zijde verloor PCG met 7-5 en liep de waterpoloploeg al vroeg in het seizoen schade op in de race om promotie naar de derde klasse.

Of het onderschatting van de tegenstander was werd niet duidelijk, wel duidelijk werd dat PCG in de eerste periode geen antwoord had op de agressieve pressing-verdediging van De Kempvis. Dat er zo nauwelijks kansen werden gecreëerd was nog tot daar aan toe, erger was dat er in de eerste periode vier keer een uitsluiting werd opgelopen, waarvan twee door Menno Cloostermans nota bene op de helft van de tegenstander. Ook Rimmer Genee had na een halve minuut in de tweede periode al twee persoonlijke fouten op zijn naam. Omdat met drie persoonlijke fouten een speler de rest van de wedstrijd niet meer mag mee doen betekende de uitsluitingen van Menno en Rimmer een groot nadeel. En omdat De Kempvis drie van de vier man meersituaties wist om te zetten in een doelpunt keek PCG na de eerste periode tegen een terechte 3-0 achterstand aan.

In de tweede periode ging het foutenfestival nog even door. Na de door Rimmer Genee veroorzaakte strafworp waarop keeper Jochem van Wieren kansloos was stond het al 4 - 0 voor De Kempvis. Pas toen werden de mannen van captain Chiel den Otter echt wakker. Aan het eind van de wedstrijd bleek dat te laat te zijn. Coach René Schoffelmeer maande zijn team tot rust en gaf aan dat gebruik moest worden gemaakt van de kwistig met uitsluitingen strooiende scheidsrechters. Door aanvallend het initiatief naar zich toe te halen en vooral met overleg doelpunt voor doelpunt het gat te dichten kwam PCG terug tot 5-4 door doelpunten van Robbert van Gool, Menno Cloostermans en twee van Mark van den Brom. Schoffelmeer: ,,Met de mentale weerbaarheid heb ik een weliswaar belangrijk, maar helaas enige pluspunt van deze avond te pakken''.

Hiermee duidde hij op de gehele wedstrijd, want Menno Cloostermans, die dus toch al geen sterke wedstrijd speelde, zag zelfs alleen voor de keeper geen kans het net te vinden, waardoor de definitieve aansluiting net niet kon worden gevonden. Halverwege de derde periode pakte Rimmer zijn derde persoonlijke fout en kon definitief toezien hoe aan het eind van de wedstrijd ook captain Chiel den Otter zijn derde persoonlijke fout in ontvangst nam en dus ook het eind van de wedstrijd niet haalde. De Kempvis benutte de daarmee verkregen man meersituaties en zo werd het zelfs 7-4. Mark van den Brom bepaalde met zijn derde treffer de eindstand nog wel op 7-5.

Komende zaterdag heeft de ploeg kans om zich voor eigen publiek te revancheren als in het Caribabad ZPC Rotterdam op bezoek komt. De wedstrijd begint om 16:45 uur.